• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ilgtermiņa stabilizācijas rezervi Latvijas ekonomikas izaugsmei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2007., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Parakstot vienošanās protokolu

Vēl šajā numurā

05.10.2007., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ilgtermiņa stabilizācijas rezervi Latvijas ekonomikas izaugsmei

 

Lai nodrošinātu stabilu Latvijas ekonomikas izaugsmi ilgtermiņā, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ierosina izveidot ilgtermiņa stabilizācijas rezervi. Šajā rezervē paredzēts ieskaitīt visus pamatbudžeta ieņēmumus (izņemot pašu ieņēmumus un ārvalstu finanšu palīdzību), kas pārsniedz ikgadējā valsts budžetā noteikto, kā arī visus privatizācijas ieņēmumus.

O.Spurdziņš ierosina paredzēt normu Likumā par budžetu un finanšu vadību, saskaņā ar kuru par stabilizācijas rezerves līdzekļu izlietojumu lemj MK tikai pēc finanšu ministra ierosinājuma.

Finanšu ministrs ir pārliecināts, ka ilgtermiņa stabilizācijas rezerves izveidošana sekmēs valdības sākto cīņu ar inflāciju, motivēs valdību vēl stingrāk izvērtēt budžeta līdzekļu izlietošanas efektivitāti un atturēs no nelietderīgas līdzekļu tērēšanas. Tāpat šādai rezervei var izrādīties būtiska loma dažādu ārkārtas situāciju novēršanā. O.Spurdziņš pauž pārliecību, ka šo priekšlikumu atbalstīs gan valdības vadītājs Aigars Kalvītis, gan koalīcijas partneri.

“Es labi apzinos, ka šis ir visai stingrs priekšlikums budžeta līdzekļu taupīšanai, taču ar iejūtīgām sarunām vien stabilizēt valsts ekonomikā samilzušās problēmas būs grūti vai pat neiespējami. Runas par iespējamo “Lattelecom” privatizācijas līdzekļu pārdali, pirms vēl šie līdzekļi ir ienākuši valsts kasē, man atgādina mednieku stāstus par lāčādas dalīšanu laikā, kad lācis vēl staigā pa mežu. Lai pieliktu punktu šādām spekulācijām, man ir nepieciešamas papildu pilnvaras, kuras esmu gatavs maksimāli izmantot mūsu valsts tautsaimniecības stabilizēšanā,” atzīst Oskars Spurdziņš.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!