• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 25. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2007., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 28.septembrī

Vēl šajā numurā

04.10.2007., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 25. septembrī

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone:

– tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vernfrīdu Koffleru (Wernfried Köffler).

 

Juridiskā komisija:

– tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju A.Guļānu;

– atlika likumprojekta “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās”” izskatīšanu 1.lasījumam līdz papildu informācijas saņemšanai;

– atlika likumprojekta “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” izskatīšanu 1.lasījumam pēc Tieslietu ministrijas lūguma.

 

Apakškomisija darbam ar Tiesu iekārtas likumu:

– strādāja ar likumprojekta “Tiesu iekārtas likums” sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Reklāmas likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”.

 

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:

– uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju informāciju par pašvaldību nodrošinājumu ar autobusiem skolēnu nogādāšanai līdz izglītības iestādei un atpakaļ dzīvesvietā un nolēma nosūtīt vēstuli Ministru kabinetam par koordinācijas un kontroles nepieciešamību minētajā jautājumā.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– uzklausīja kultūras ministres H.Demakovas informāciju par 2008.gada valsts budžeta projektu kultūras nozarē, kā arī tikās ar Kultūras ministrijas valsts sekretāri S.Zvidriņu, Kultūrpolitikas plānošanas departamenta direktora vietnieci U.Sedlenieci, Reģionālās kultūrpolitikas nodaļas vadītāju D.Grigorjevu, Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciālisti A.Ābelīti, valsts aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” direktoru A.Magoni, valsts aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”” direktoru Z.Magoni, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru A.Vilku, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāju J.Dambi, Nacionālā Kino centra direktori I.Gailīti–Holmbergu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docentu diriģentu R.Vanagu.

 

Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija:

– uzklausīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļa profesora E.Karnīša informāciju par dzīves kvalitātes indeksu – materiālo labklājību, iespēju iesaistīties darba tirgū, veselību un sociālo drošību, izglītību un zināšanu līmeni, fizisko drošību, mājokli, ģimeni, līdzdalību dažādās organizācijās un pilnvērtīgu atpūtu.

 

Sporta apakškomisija:

– iepazinās ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par tiesisko regulējumu dopinga vielu aprites ierobežošanas jomā atbilstoši Starptautiskās konvencijas pret dopingu sportā 8.pantam” un uzklausīja Sporta departamenta direktores A.Brūnes, Sporta medicīnas valsts aģentūras direktores I.Priedītes un Antidopinga nodaļas vadītājas L.Kozlovskas informāciju par sportistu veselības aprūpi, kā arī antidopinga kontroli un pasākumiem aizliegto vielu un metožu pieejamības ierobežošanai.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– uzklausīja Valsts kancelejas Iekšējā audita nodaļas vadītājas Ā.Gailes, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces I.Juhansones, Augstākās tiesas Administrācijas vadītājas A.Kehres, Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurores R.Āboliņas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Korupcijas analīzes un politikas plānošanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājas I.Mauriņas informāciju par iekšējās kontroles sistēmas izveidošanu valsts institūcijās.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Publisko aģentūru likumā” sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Tautsaimniecības komisija:

– uzklausīja īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broka, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra K.Gerharda un Latvijas Hipotēku bankas valdes priekšsēdētāja I.Feifera informāciju par iespējām izveidot speciālu noguldījumu fondu Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvei.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– uzklausīja Tieslietu ministrijas, Valsts zemes dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības, Centrālās zemes komisijas un Latvijas Privatizācijas aģentūras pārstāvju informāciju par problēmām saistībā ar zemes reformas likumu izpildi.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm””;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu””.

 

Nodarbinātības apakškomisija:

– uzklausīja Valsts darba inspekcijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvju informāciju par situāciju nelegālajā nodarbinātībā Latvijā.

 

Sabiedrības veselības apakškomisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Māsu asociācijas pārstāvju informāciju par darba samaksu medicīnas aprūpes darbiniekiem.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– iepazinās ar sabiedriskās politikas centra “Providus” sagatavoto Saeimas sēžu debašu monitoringa materiāliem un nolēma sagatavot vēstuli Saeimas priekšsēdētājam G.Daudzem, kurā Saeimas sēžu vadītāji aicināti pievērst uzmanību Saeimas kārtības ruļļa 73. un 74.panta prasībām, pilnā apmērā izmantojot viņiem dotās tiesības.

 

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā:

– tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju A.Guļānu.

 

Saeimas Eiropas Savienības Informācijas centra pārstāvji:

– tikās ar Gruzijas parlamenta Eiropas Savienības Informācijas un dokumentācijas centra pārstāvjiem.

 

Eiropas lietu komisijas vecākais konsultants Ilmārs Solims un komisijas darbinieki:

– tikās ar Gruzijas parlamenta Eiropas Savienības Informācijas un dokumentācijas centra pārstāvjiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!