• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksmi

 

Šīs nedēļas sākumā, 1. un 2.oktobrī, Luksemburgā notiek Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksme, kuras laikā Satiksmes ministrija aizstāv nacionālās intereses vairākos jautājumos.

Tikšanās laikā tiek izskatīts priekšlikums Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvai, ar ko groza citu direktīvu attiecībā uz Kopienas pasta pakalpojumu iekšējā tirgus pilnīgu izveidi. Priekšlikuma mērķis ir panākt pasta pakalpojumu iekšējā tirgus izveidi, atceļot pasta nozares ekskluzīvās un īpašās tiesības, apstiprinot pašreiz spēkā esošajā pasta direktīvā izklāstītos tirgus atvēršanas termiņus, kā arī garantēt visiem lietotājiem Eiropas Savienības valstīs vienādu vispārējo pakalpojumu kvalitāti un noteikt saskaņotus pasta pakalpojumu regulējuma principus atvērta tirgus apstākļos.

Padomē notiek diskusijas par eksprespasta un kurjerpasta pakalpojumu iekļaušanu vai neiekļaušanu universālā pakalpojuma sarakstā, kā arī galatermiņa saskaņošana pilnīgai pasta tirgus atvēršanai. Latvija uzskata, ka eksprespasta un kurjerpasta pakalpojums būtu jāiekļauj universālā pakalpojuma sarakstā. Attiecībā uz termiņu pasta tirgus atvēršanai tiek atbalstīts priekšlikums noteikt garākus termiņu pilnīgai šā tirgus atvēršanai (līdz 2010.gada 31.decembrim), ļaujot jaunajām dalībvalstīm turpināt pasta pakalpojumu rezervēšanu pārejas periodā līdz 2012.gada 31.decembrim.

Sanāksmē tiek prezentēta globālās navigācijas satelītu sistēmas programma (Galileo). Tā ir paredzēta civilai izmantošanai un tās pakalpojumus varēs izmantot dažādās tautsaimniecības nozarēs. Latvija uzsver, ka Galileo un EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) ieviešana ir ES nozīmes projekts, tāpēc ar lēmumu par tā īstenošanu nevajadzētu vilcināties.

Izvērtēts tiek arī priekšlikums direktīvai par ceļu infrastruktūras drošības pārvaldību. Direktīvas mērķis ir radīt normatīvo dokumentu bāzi, lai palielinātu ceļu satiksmes drošības nozīmi lēmumu pieņemšanā par ceļu būvniecību un ceļu uzturēšanu, palielināt satiksmes drošību uz jaunajiem ceļiem, kā arī noteikt vienotu ceļu satiksmes drošības prasību līmeni visās dalībvalstīs. Lai nodrošinātu kopīgu augsta līmeņa ceļu drošību Transeiropas ceļu tīklā, Eiropas Komisija nolēma, ka piemērotākais juridiskais dokuments ir direktīva. Tomēr dažas valstis uzskata, ka labāks risinājums būtu Kopienas rekomendācijas. Latvija kopumā atbalsta vispārējās vienošanās panākšanu par direktīvas projektu, kas ļautu viennozīmīgi izprast un lietot piedāvātās procedūras.

Dienaskārtībā ir arī projekts padomes un tajā sanākušo Eiropas Savienības dalībvalstu valdību pārstāvju lēmumam, ar ko Komisija ir pilnvarota sākt sarunas ar Kanādu aviotransporta jomā. Latvija atbalsta lēmuma pieņemšanu, jo ilgtermiņā ir ieinteresēta sarunu uzsākšanā ar Kanādu aviotransporta jomā.

2006.gada 19.maijā Starptautiskā jūras organizācija pieņēma grozījumus Starptautiskajā konvencijā par cilvēku dzīvības aizsardzību uz jūras, ieviešot prasības par Tālās darbības identifikācijas un sekošanas sistēmu kuģiem (LRIT), kas sāks darboties ar 2008.gada 31.decembri. LRIT sistēmas mērķis ir kuģu identifikācija un sekošana tiem globālā mērogā. Padomē ir plānots apstiprināt rezolūciju par Eiropas LRIT datu centra izveidi. To atbalsta arī Latvija, jo šie dati sekmēs kuģošanas drošības, kā arī aizsardzības paaugstināšanu un jūras vides aizsardzību.

Latvijas delegācijas vadītājs sanāksmē par Satiksmes ministrijas kompetencē esošajiem jautājumiem ir satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!