• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2007., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pievienošanos Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmai

Vēl šajā numurā

02.10.2007., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjiem

 

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ceturtdien, 27.septembrī, tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas pārstāvjiem, kas strādā Latvijā, lai sagatavotu ikgadējo ziņojumu par Latvijas kā par SVF dalībvalsts ekonomisko attīstību.

O.Spurdziņš informēja SVF misiju par Latvijas ekonomisko situāciju un galvenajiem rādītājiem – IKP pieaugumu, inflāciju, tekošā konta deficītu. Tāpat ministrs informēja SVF pārstāvjus par valdības veiktajiem inflācijas ierobežošanas pasākumiem – stingrākiem kredītu izsniegšanas nosacījumiem, automašīnu nodokļa palielinājumu, kā arī par Saeimas apstiprinātajiem grozījumiem 2007.gada valsts budžeta likumā, veidojot šo budžetu ar 0,4% no IKP pārpalikumu.

Ministrs stāstīja arī par 2008.gada valsts budžeta projekta veidošanas aktualitātēm – valdības vienošanos nākamā gada budžetu veidot ar aptuveni 1% no IKP pārpalikumu, iesaldēt algas valsts sektorā strādājošajiem un likvidēt liekās štata vietas. Paralēli tam notiek premjera un finanšu ministra sarunas ar uzņēmējiem, arodbiedrībām un pašvaldībām, lai aicinātu arī citus sektorus nākamgad ierobežot atalgojuma pieauguma tempu.

Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvji precizēja jautājumus par nodokļu politikas gaidāmajām izmaiņām 2008.gadā, kā arī paredzēto atalgojuma nepalielināšanas politiku valsts sektorā.

SVF misija strādā Latvijā no 26. līdz 28.septembrim. Šī SVF misija ir ieradusies Latvijā tā saukto 4.panta konsultāciju ietvaros, lai sagatavotu par Latviju kā par SVF dalībvalsti ikgadējo ziņojumu, kas pēc tam tiek izskatīts SVF direktoru valdē. Šāds ziņojums par valsts ekonomisko attīstību un ekonomisko politiku reizi gadā tiek gatavots par visām SVF dalībvalstīm.

Ziņojums sniedz informāciju SVF izpilddirektoru valdei par valsts tautsaimniecības attīstību un monetāro un fiskālo politiku. SVF 4.panta konsultāciju ietvaros fonds ik gadu notur divpusējas sarunas ar dalībvalstīm, kuru laikā ekspertu komanda apmeklē valsti, iegūst ekonomiska un finansiāla rakstura informāciju un diskutē ar dalībvalsts pārstāvjiem par ekonomiskās attīstības norisēm pēdējā gada laikā un ilgtermiņa perspektīvā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!