• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Brazīlijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2007., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar ebreju organizāciju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

28.09.2007., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Brazīlijas ārlietu ministru

 

26.septembrī Ņujorkā, ASV, ārlietu ministrs Artis Pabriks un Brazīlijas ārlietu ministrs Selsu Amorims parakstīja saprašanās memorandu par abu valstu ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām. Tas paredz dažādos līmeņos konsultēties un apmainīties viedokļiem par divpusējo attiecību jautājumiem, kā arī abas puses interesējošām reģionālām un starptautiskām problēmām.

A.Pabriks norādīja, ka Latvija ir viena no ANO Drošības padomes paplašināšanas atbalstītājām, tajā iekļaujot arī Brazīliju, Vāciju, Japānu un Indiju, un tas kārtējo reizi tika uzsvērts arī Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas atklāšanas uzrunā.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs A.Pabriks uzaicināja Brazīlijas ārlietu ministru S.Amorimu doties vizītē uz Latviju, jo paredzētā Brazīlijas ārlietu ministra vizīte pērnā gada martā tika atlikta.

Latvijas Ārlietu ministrija vēlas aktivizēt politisko dialogu ar Brazīliju, kas sākās, eksprezidentei Varai Vīķei-Freibergai apmeklējot Brazīliju no 10. līdz 13.jūnijam. Tā bija pirmā Latvijas Valsts prezidenta vizīte Latīņamerikā.

Sadarbības aktivizēšana nepieciešama arī tirdzniecībā, veicinot pieredzes apmaiņu biodegvielas nozarē, tūrismā, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, pārtikas rūpniecības, metālapstrādes un mašīnbūves jomā. Ar pirmo ES–Brazīlijas samitu Lisabonā 4.jūlijā ES sākusi stratēģisko dialogu ar Brazīliju. Brazīlijā dzīvo arī skaitliski lielākā latviešu kopiena Latīņamerikā – ap 20 tūkstošiem.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!