• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumu 2007. gada 27. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2007., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2007. gada 20. septembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

27.09.2007., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumu 2007. gada 27. septembrī

 

 Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2007.gada 27.septembrī pulksten 17.00:

Deputātu J.Plinera, V.Buzajeva, N.Kabanova, J.Sokolovska un V.Buhvalova jautājums iekšlietu ministram Ivaram Godmanim

(jautājumu reģistra Nr.25/J9)

“Par ekstrēmismu vārdos un bezpalīdzību darbos”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.1309)

 

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis

Rīgā 2007.gada 24.septembrī


 

Pielikums

Par ekstrēmismu vārdos un bezpalīdzību darbos

30.augustā Latvijas Televīzijas raidījumā “100.pants”, runājot par ieplānoto “Krievu maršu”, Jūs paziņojāt, ka gājiens noteikti būtu jāaizliedz, jo to plāno rīkot “absolūti ekstrēmisti”, “šāds gājiens tikai eskalēs dažādus pretgājienus”, “to viennozīmīgi nevajag atļaut. Organizatori lai iet uz tiesu un mēģina pierādīt savu taisnību” (citēts, balstoties uz ziņu aģentūras “Leta” paziņojumiem).

31.augustā Rīgas dome aizliedza maršu, un 6.septembrī tiesa šo atzinumu apstiprināja, balstoties tikai uz Jūsu pārraudzībā esošās Drošības policijas vēstuli. Tajā vēstules daļā, kas tika nodota atklātībā, tika apgalvots, ka marša laikā iespējami ar likumu aizliegti lozungi, kā arī nekārtības, kuras izprovocēs gan pieteicēji, gan radikālās latviešu organizācijas.

8.septembrī pieteiktā marša vietā notika miermīlīgs mītiņš, kura laikā nenotika nekas no tā, ko bijāt prognozējis personīgi Jūs vai Drošības policija. Vēl vairāk, tajā pašā laikā un tajā pašā vietā notika nesankcionēta vairāku tūkstošu futbola līdzjutēju demonstrācija, kuras laikā tika traucēta sabiedriskā kārtība, tajā skaitā notika kolektīva dabisko vajadzību kārtošana pilsētas centrālajās ielās.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzu Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Jūs neuzskatāt, ka iepriekšminētie publiskie izteikumi ietekmēja Rīgas domes un tiesas lēmumus, ka tie ir apvainojoši divām Latvijā oficiāli reģistrētām organizācijām un ir nepieņemami demokrātiskā sabiedrībā?

2. Uz kādām vēl bez Jūsu jau minētajām divām organizācijām neattiecas tiesības uz Satversmes garantēto publicēšanās brīvību?

3. Vai Jūs neuzskatāt, ka eksperimentāli pārbaudītais 8.septembra mītiņa miermīlīgais raksturs liek apšaubīt to Drošības policijas darbinieku kompetenci, kuri gatavoja atbilstošu slēdzienu? Vai Jūs nevēlaties sakarā ar pārliecinoši pierādīto Drošības policijas darbinieku nekompetenci inicēt atbilstošu dienesta izmeklēšanu?

4. Nosauciet atbildīgās amatpersonas, kuras pieļāva nesankcionēto futbola huligānu gājienu pa Rīgas centru, kas aizvainoja tūkstošus rīdzinieku?

LR. 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buzajevs, N.Kabanovs,
J.Sokolovskis, V.Buhvalovs

Rīgā 2007.gada 13.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!