• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2007., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 22.-27.septembrī

Vēl šajā numurā

26.09.2007., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

 

No 22. līdz 27.septembrim Latvijas Valsts prezidents uzturas darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, kur Ņujorkā piedalās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 62.sesijas darbā. 24.septembrī Ņujorkā Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēlā pa labi) sirsnīgā sveicienā ar ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas prezidentu Sergjanu Kerimu

Foto: Gatis Bergmanis, VPPD

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers līdztekus dalībai ANO ģenerālsekretāra rīkotās pasaules valstu līderu sanāksmes par klimata izmaiņām atklāšanā tikās ar Maķedonijas prezidentu Branko Crvenkovski un ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas prezidentu Sergjanu Kerimu.

Tiekoties ar Maķedonijas prezidentu B.Crvenkovski, Valsts prezidents apsprieda Kosovas situācijas noregulējumu, izteica atbalstu Maķedonijas centieniem integrēties eiroatlantiskajās struktūrās un pārrunāja Eiropas Savienības paplašināšanās aktualitātes.

Savukārt tiekoties ar S.Kerimu, V.Zatlers izteica atbalstu S.Kerima prioritātēm, uzsākot prezidentūru 62.Ģenerālajā asamblejā, kā arī uzsvēra nepieciešamību izmantot tirgus mehānismus klimata izmaiņu novēršanas finansēšanā. S.Kerims sarunā ar Valsts prezidentu dalījās pārdomās par ANO menedžmenta reformu, kuras mērķis ir darīt organizāciju reaģētspējīgāku.

Pēc darba ANO Valsts prezidents kopā ar Lietuvas prezidentu Valdu Adamku un Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu piedalījās svinīgajā un simboliskajā Ņujorkas biržas darbadienas slēgšanā. “NYSE Euronext” izpilddirektors Džons Teins iepazīstināja Baltijas valstu prezidentus ar Ņujorkas biržas vēsturi, darba aktualitātēm un lomu pasaules finanšu tirgos. Baltijas valstu prezidenti savukārt izklāstīja Baltijas valstu biržu apvienošanas procesu un tai sekojošās izmaiņas. Visi trīs Baltijas valstu prezidenti kopīgi apmeklēja Ņujorkas biržu, lai vērstu uzmanību uz iespēju investēt Baltijas valstu vērtspapīru tirgū.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!