• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.13

Par tautas nobalsošanai nepieciešamo poligrāfijas un citu darbu izpildītāju izvēli un to izpildi

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 12. oktobra sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV" 13.10.1999.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības vienošanās memorandu par mīnu un nesprāgušās munīcijas meklēšanu un neitralizēšanu "Mcoplat ’99", ko Latvijas teritoriālajā jūrā un iekšējos ūdeņos sadarbībā ar Latvijas bruņotajiem spēkiem rīko Zviedrijas bruņotie spēki". Noteikts, ka vienošanās memoranda minētie uz Latvijas pusi attiecinātie izdevumi tiek segti no Aizsardzības ministrijas 1999.gada budžeta līdzekļiem.

Valdība akceptēja iesniegto precizēto koncepciju "Par vienotu likuma "Par iekšējā tirgus aizsardzību", Antidempinga likuma un likuma "Par kompensācijas pasākumiem" administrēšanu" projektu.

Akceptēta koncepcija par likumprojekta "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā" spēkā stāšanās laiku, un paredzēts, ka likums stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri. Labklājības ministrijai līdz 2000. gada 20.janvārim uzdots noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā. Ārlietu ministrijai uzdots sagatavot attiecīgu grozījumu Nacionālajā programmā integrācijai Eiropas Savienībā.

Ministru kabinets apstiprināja īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles iesniegto Nacionālā attīstības plāna (Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finansu instrumentu finansējuma saņemšanai) projektu. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sadarbībā ar Finansu ministriju un Zemkopības ministriju uzdots sagatavot Nacionālā attīstības plāna projektu un Lauku attīstības plānu Eiropas Savienības pirmsiestāšanās pasākumiem lauksaimniecības un lauku attīstībai un līdz 29.oktobrim iesniegt Eiropas Komisijā. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sadarbībā ar visām iesaistītajām institūcijām uzdots veikt Nacionālā attīstības plāna turpmāko aktualizāciju saskaņā ar PHARE programmas projektā "Speciālā sagatavošanās programma darbam ar Eiropas Savienības strukturālajiem fondiem Latvijā" iesaistīto ekspertu un Eiropas Komisijas sniegtajiem atzinumiem. R.Zīlem uzdots reizi pusgadā informēt Ministru kabinetu par plāna aktualizāciju. Nolemts izdarīt grozījumu Ministru kabineta 1999.gada 28.septembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.51 23.§) "Par Latvijas lauku attīstības plānu Eiropas Savienības pirmsiestāšanās pasākumiem lauksaimniecības un lauku attīstībai" un svītrot 2.3.apakšpunktu. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem uzdots parakstīt finansu memorandus par Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finansu instrumentu (PHARE, ISPA, SAPARD) finansu līdzekļu saņemšanu pēc vienošanās panākšanas ar Eiropas Komisiju. Pieņemts zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām priekšlikums par nepieciešamību izveidot Ministru prezidenta pārraudzībā darbojošos valsts ilgtermiņa attīstības stratēģijas izstrādes ekspertu darba grupu un valsts attīstības stratēģisko dokumentu izstrādes metodoloģijas darba grupu valsts attīstības plānošanas procesu pilnveidošanai.

Pieņemta zināšanai informācija par jautājumiem, kas saistīti ar akcīzes nodokli naftas produktiem: par iezīmētās dīzeļdegvielas īpatsvaru saistībā ar ieņēmumiem no akcīzes nodokļa naftas produktiem; par akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanu; par degvielas kvalitātes ekspertīzēm un to rezultātiem. Finansu ministram Edmundam Krastiņam uzdots mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanu, kā arī ar ekonomikas ministru, iekšlietu ministru un satiksmes ministru saskaņotus priekšlikumus par minētā nodokļa iekasēšanas uzlabošanu.

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami valsts investīciju programmas sasaistīšanai ar Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finansu instrumentu (PHARE, ISPA, SAPARD) prioritātēm. Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots nodrošināt valsts investīciju programmas sasaisti ar Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finansu instrumentu (PHARE, ISPA, SAPARD) prioritātēm.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!