• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu uzturēšanos ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu valsts novērtējumu Latvijas un NATO konsultācijās

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu uzturēšanos ārvalstīs

"Jau pērn izskanēja informācija, ka Apvienotajā Karalistē konstatēts samērā liels patvēruma meklētāju skaits arī no Latvijas. Pēdējā laikā šī informācija apstiprinājusies. Ir arī ziņas, ka šādu cilvēku skaits palielinās," vakardienas, 13.oktobra, preses īssaietā uzsvēra Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Solvita Mellupe. "Protams, runa nav par reālu patvēruma meklēšanu Lielbritānijā, bet gan par nelegālu strādāšanu, izmantojot iespējas, ko Latvijas Republikas pilsoņiem tagad paver bezvīzu režīms starp abām valstīm. Šī gada pirmajā pusē konstatēti apmēram simt astoņdesmit šādi gadījumi, bet augustā vien — jau četrdesmit pieci. Visos gadījumos, kad Lielbritānijas varas iestādē konstatē šādu faktu, vainīgā persona tiek izraidīta no valsts bez tiesībām atkal kādreiz iebraukt Apvienotajā Karalistē."

S.Mellupe informēja, ka Latvijā pēc Ārlietu ministrijas iniciatīvas izveidota darba grupa, kurā būs Iekšlietu ministrijas, Robežsardzes, Imigrācijas policijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras pārstāvji. Paredzēta virkne pasākumu šīs nevēlamās tendences novēršanai: tiks pārskatīta likumdošana attiecībā uz firmām, kas veic nelegālu darbību, uzaicinot cilvēkus darbam ārzemēs. Ar Tūrisma attīstības aģentūras palīdzību tiks stingrāk kontrolētas arī tūrisma firmas. Paredzēts arī, ka robežapsardzes dienests rūpīgāk kontrolēs Latvijas pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju motīvus, izbraucot uz ārzemēm, īpaši uz valstīm, ar kurām Latvijai pastāv bezvīzu režīms.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore uzsvēra , ka šis pasākumu komplekss nekādā ziņā nav vērsts pret personas brīvību izmantot bezvīzu režīma priekšrocības. "Tas ir Latvijas pienākums pret Lielbritāniju un mūsu valsts atbildība par to, kā tiek izmantots bezvīzu režīms ar šo valsti," teica S.Mellupe, piebilstot, ka liela nozīme šī pasākumu kompleksa sekmīgā īstenošanā būs arī žurnālistu darbībai, pareizi informējot sabiedrību.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!