• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursa "Sējējs-99" laureātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkursa "Sējējs-99" laureātiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursa "Sējējs–99" laureātiem

Vakar, 12.oktobrī, zemkopības ministra Aigara Kalvīša un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Venta Baloža vadībā notika konkursa "Sējējs–99" rīcības komitejas sēde. Tajā tika apstiprināti šā gada konkursa laureāti.

"Sējējs" ir ikgadējs pasākums, kuru rīko ar mērķi, lai noteiktu labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā. Šīs tradīcijas kalendārā šogad tiek ierakstīts jau sestais konkurss. Latvijas novados aizvien vairāk ir zemkopju, kas piedalās konkursā "Sējējs". Viņi pierāda, ka panākumus darbā galvenokārt nosaka pašu uzņēmība un neatlaidība.

Konkurss šogad notika divās kārtās. Pirmajā kārtā tas risinājās rajonā vai reģionā, otrajā — valsts mērogā. Pēc tā rezultātiem tika noteikti "Sējēja" laureāti. Kopumā otrajā kārtā piedalījās 86 dalībnieki. Tas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā gadā, bet izskaidrojams ar to, ka lauksaimniekiem šogad bija īpaši nelabvēlīgi saimniekošanas apstākļi. Turklāt saskaņā ar konkursa nolikumu par konkursa dalībniekiem nedrīkst pieteikt iepriekšējo trīs gadu laureātus un divu gadu (pēc kārtas) dalībniekus.

Konkurss "Sējējs–99" notika tradicionālajās grupās: lauksaimnieciskā ražošana (augkopība un lopkopība), lauksaimnieku kooperācija, lauku teritoriju attīstība, videi draudzīgā saimniekošana un zinātne lauksaimniecībai.

Grupā "Lauksaimnieciskā ražošana" piedalījās tie zemnieki, kuri nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu un kuru ražošanas rādītāji attiecīgajā nozarē ir izcili. Obligāta prasība bija grāmatvedības uzskaite un, lai nebūtu nodokļu maksājumu parādu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!