• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību par 2008.gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2007., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju indeksāciju, sākot ar 1.oktobri

Vēl šajā numurā

21.09.2007., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību par 2008.gada budžetu

 

Finanšu ministrija sarunās ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) trešdien, 19.septembrī, turpināja saskaņot Ministru kabineta un LPS 2008.gada domstarpību un vienošanās protokolu, kurā iekļautas pašvaldību budžetu ieņēmumu prognozes nākamajam gadam, valsts budžeta dotācijas pašvaldībām, pašvaldību aizņēmumu pieļaujamais palielinājums un citi jautājumi. Šis protokols ir obligāti jāpievieno valsts budžeta likuma projektam, valdībai to iesniedzot Saeimā.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš informēja Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjus par 2008.gada valsts budžeta veidošanas gaitu un uzstādītajām prioritātēm – taupības budžets un budžets ar pārpalikumu.

Finanšu ministrija sarunās informēja, ka tās prognozētie iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldību budžetos 2008.gadā (saglabājot pašreizējo procentuālo sadalījumu starp pašvaldību un valsts budžetiem – attiecīgi 79% un 21%) būs 794,74 miljoni latu. LPS savukārt uzskata, ka nākamgad vajadzētu palielināt pašvaldībām paredzēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu līdz 84,5%.

Pašvaldībām kopējie prognozētie nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi (ņemot vērā FM priekšlikumus grozījumiem nekustamā īpašuma nodokļa likumā – 1% likme un 25% nodokļa pieauguma ierobežojums) ir 68,7 miljoni latu. Puses arī vienojās, ka no valsts budžeta tām pašvaldībām, kurām nākamgad būs nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu samazinājums, tiks kompensēti 90% no samazinājuma, kurš pārsniegs 100 latus.

Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā valsts nākamgad ir plānojusi iemaksāt 7,15 miljonus latu. LPS gan norāda, ka tā vēlētos valsts līdzdalību fondā redzēt 107,7 miljonu latu apmērā.

Finanšu ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība vienojās, ka 2008.gadā plānotās dotācijas pašvaldībām no valsts budžeta izglītības un kultūras pasākumiem būs 304,29 miljoni latu. LPS gan papildus vēlas no valsts budžeta saņemt vēl 20 miljonus latu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algām un 100 miljonus latu investīcijām, kaut gan nākamgad dotācijām pašvaldībām atbalsta programmai novadu infrastruktūras attīstībai ir paredzēti jau 60,55 miljoni latu.

Puses vienojās, ka 2008.gadā paredzētais pašvaldību aizņēmumu pieļaujamais palielinājums būs 107,52 miljoni latu, pašvaldību galvojumu pieļaujamais palielinājums būs 40 miljoni latu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!