• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vienas dienas darba vizītē Zviedrijas Karalistē 19.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2007., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.09.2007., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vienas dienas darba vizītē Zviedrijas Karalistē 19.septembrī

01.JPG (16082 bytes)
Vakar, 19.septembrī, ar Latvijas Republikas Valsts prezidenta Valda Zatlera audienci pie Viņa majestātes Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava Karaļa pilī Stokholmā sākās Valsts prezidenta vienas dienas darba vizīte Zviedrijas Karalistē
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 19.septembrī, darba vizīti Zviedrijā sāka ar pusstundu ilgu audienci pie Viņa majestātes karaļa Kārļa XVI Gustava. Valsts prezidents izmantoja izdevību un pateicās Zviedrijas karalim par karaļa ģimenes ieguldījumu un atbalstu izglītības projektos un sociālās atstumtības mazināšanā Latvijā.

Pēc audiences pie Zviedrijas karaļa Valsts prezidents tikās ar Riksdāga spīkeru Pēru Vesterbergu, kā arī ar Riksdāga Ārlietu, Vides un Juridiskās komisijas vadītājiem. Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējo politisko sadarbību, kā arī kopīgās nostādnes vairākos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumos, piemēram, par Reformu līgumu un kaimiņu politiku. Tāpat pārrunāta Baltijas jūras reģiona valstu politiskā sadarbība, īpašu izmanību pievēršot Baltijas jūras vides jautājumiem.

Vizītes laikā Zviedrijā Valsts prezidents tikās arī ar Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeltu un Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu. Amatpersonas pārrunāja Latvijas prioritātes, pārņemot prezidentūru Baltijas jūras valstu padomē, kā arī Zviedrijas prioritātes, pārņemot Eiropas Savienības prezidentūru 2009.gadā.

Tikšanās laikā ar Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeltu un Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu pārrunāti arī Eiropas Savienības enerģētikas jautājumi, piemēram, Latvijas–Zviedrijas elektrotīklu savienojuma projekts. Tāpat tika runāts par abu valstu divpusējām ekonomiskajām attiecībām, Zviedrijas uzņēmēju investīcijām Latvijā, kā arī Latvijas uzņēmēju iespējām brīvi konkurēt Zviedrijas tirgū. Tika pārrunāti arī Eiropas Savienības Reformu līguma jautājumi un kaimiņu politika.

Amatpersonas apsprieda arī Krievijas parlamenta Federācijas padomes 19.septembra lēmumu ratificēt Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par Latvijas un Krievijas valsts robežu.

Sarunas noslēgumā Zviedrijas ārlietu ministrs K.Bilts izjautāja Latvijas Valsts prezidentu par neseno vizīti Afganistānā un apsprieda starptautiskās sabiedrības uzdevumus drošības situācijas uzlabošanā Afganistānā.

Vizītes laikā Zviedrijā V.Zatlers apmeklēja arī Karolinskas institūtu Stokholmā un tikās ar institūta prezidenti prof. Harietu Vallbergu-Henriksoni, kura iepazīstināja Valsts prezidentu ar institūta akadēmiskās darbības prioritātēm, jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem un stratēģiskās attīstības plānu.

Karolinskas institūta apmeklējuma noslēgumā Valsts prezidents un institūta vadošie zinātnieki pārrunāja, kā tālāk attīstīt veiksmīgo akadēmisko sadarbību starp Latvijas augstskolām un Karolinskas institūtu.

Latvijas vēstniecībā Stokholmā Valsts prezidents tikās ar vairākiem desmitiem Zviedrijā dzīvojošiem un strādājošiem latviešiem. Neformālā sarunā V.Zatlers ar vairāku Zviedrijas latviešu sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem pārrunāja iemeslus, kāpēc viņi pārcēlušies uz dzīvi Zviedrijā, sociālās garantijas, kādas šeit var saņemt Latvijas pilsoņi, un problēmas, ar kādām jāsaskaras, strādājot vai studējot Zviedrijā. Tāpat sarunā ar Zviedrijā dzīvojošiem latviešiem pārrunātas Otrā pasaules kara laikā emigrējušo latviešu organizāciju aktivitātes un ieceres.

Vizītes ietvaros Valsts prezidents apmeklēja arī Vāsas muzeju, kura direktors Klāss Helmeršons iepazīstināja Valsts prezidentu ar muzeja ekspozīciju, īpašu uzmanību veltot Vāsas kuģim, kuru pēc karaļa Gustava II Ādolfa pasūtījuma uzbūvēja 1628.gadā. Kuģis pie Zviedrijas krastiem nogrima sava pirmā jūras brauciena laikā pāris minūtes pēc atiešanas no ostas.

Valsts prezidenta preses dienests

 

02.JPG (56248 bytes)
03.JPG (14785 bytes) 04.JPG (13376 bytes)

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 19.septembrī, Zviedrijā savas darba vizītes ietvaros tikās ar Zviedrijas Riksdāga spīkeru (parlamenta vadītāju) Pēru Vesterbergu (augšējā attēlā), Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeltu (attēlā pa kreisi) un apmeklēja Karolinskas institūtu Stokholmā, kur tikās ar institūta prezidenti Harietu Valbergu-Henriksoni (attēlā pa labi)
Foto: Juris Krūmiņš, VPPD

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!