• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2007., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.09.2007., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārlietu ministru

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar tikās ar ārlietu ministru Arti Pabriku.

Vairāk nekā stundu ilgajā sarunā Valsts prezidents un ārlietu ministrs apsprieda šā brīža ārpolitiskās aktualitātes, kā arī Valsts prezidenta darba vizītes ASV un Zviedrijā.

Pārrunājot Valsts prezidenta darba vizīti ASV un piedalīšanos ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, tika izvērtētas tādas ANO Ģenerālās asamblejas plānotās dienas kārtības aktualitātes kā ANO Drošības padomes reforma, Cilvēktiesību padomes darbs, dalība miera uzturēšanas misijās un attīstības sadarbība. Šos aspektus, kā arī starptautiskās sabiedrības atbildību stabilitātes garantēšanā Afganistānā un Irākā, kā arī iespējamo Kosovas jautājuma noregulējumu Valsts prezidents iecerējis uzsvērt savā uzrunā, kuru viņš teiks Ņujorkā, atklājot ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas sēdi 26.septembrī.

Tāpat Valsts prezidents un ārlietu ministrs pārrunāja plānoto darba vizīti Zviedrijā, kuras laikā Valsts prezidents tiksies ar Viņa majestāti Zviedrijas karali Kārli XVI Gustavu, kā arī Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeltu un Riksdāga spīkeru Pēru Vesterbergu. Ar Zviedrijas premjerministru un Riksdāga spīkeru Valsts prezidents iecerējis pārrunāt abu valstu divpusējo sadarbību ekonomikā, politikā, kā arī kultūras jomā. Plānots apspriest arī Eiropas Savienības enerģētikas politikas jautājumus.

Vizītes laikā Zviedrijā Valsts prezidents apmeklēs arī Karolinskas institūtu Stokholmā, tiksies ar institūta vadītājiem un pārrunās, kā tālāk attīstīt veiksmīgo zinātnisko sadarbību starp Latvijas augstskolām un Karolinskas institūtu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!