• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2007., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas stabilizēšanu

Vēl šajā numurā

19.09.2007., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV38VAKS.JPG (46782 bytes)

• Latvijā šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada otro ceturksni, vienas stundas darbaspēka vidējās izmaksas pieaugušas par 31,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vienas stundas darbaspēka izmaksas gada laikā augušas no 2,46 latiem līdz 3,23 latiem jeb par 78 santīmiem stundā. “Darbaspēka izmaksu pieaugumā pēdējā gada laikā esam pirmajā vietā ES,” norāda CSP Darba samaksas statistikas daļas vadītāja vietniece Lija Luste. Viņa gan atzīst, ka šo straujo pieaugumu nevar viennozīmīgi nosaukt tikai par labu vai tikai sliktu ziņu, jo jāņem vērā arī valstī strauji pieaugošie inflācijas rādītāji. Rēķinot procentuāli, izrādās, ka gada laikā Rīgā darbaspēka izmaksas pieaugušas par 29,5%, bet Latgalē – par 30,4%. Latgale nudien apsteidz Rīgu, bet – no otras puses – jāielāgo, ka Latgalē ir, piemēram, daudz zemākas algas, tādēļ arī darbaspēks izmaksā mazāk. Latgalei vēl tāls ceļš ejams, lai sasniegtu Rīgas izmaksu un līdz ar to algu slieksni.

 

Vai viegli pelnīt miljonus ar inovāciju? Šis jautājums patlaban, kad mūsu valstī jādomā par augsto tehnoloģiju uzņēmumu attīstību, kuri ražotu eksportspējīgu produkciju, ir īpaši aktuāls. Laboratorijas iekārtu ražošanas uzņēmums SIA “Elmi” tāds ir un eksportē 99,9% produkcijas. Kā tas izdodas, uz “KV” jautājumiem atbild uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ivans Mironovs.

 

• Septembra sākumā Cēsu rajonā autoceļa Rīga–Veclaicene 102.kilometrā sadūrās mikroautobuss “Mercedes Benz” ar kravas automašīnu. Bojā gāja viens cilvēks, bet 15 cietušie ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Avārijā cieta “Maximas” darbinieki, kuri devās uz sporta spēlēm. “Komersanta Vēstnesis” pēta, vai šis nelaimes gadījums ir uzskatāms par nelaimes gadījumu darbā un vai uzņēmumam par to būtu jāuzņemas kāda atbildība.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!