• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par asins ziedošanas akciju "Palīdzi palīdzēt!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2007., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Kirgīzijas Republikā

Vēl šajā numurā

14.09.2007., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par asins ziedošanas akciju “Palīdzi palīdzēt!”

 

12.septembrī Ministru kabineta ēkā Valsts kancelejas, Veselības ministrijas un Valsts asinsdonoru centra rīkotajā asins ziedošanas akcijā “Palīdzi palīdzēt!” asinis ziedoja 226 valsts pārvaldes darbinieki, kas ir 85% no kopējā akcijas dalībnieku skaita. 41 gadījumā asins ziedošana tika atteikta.

Valsts asinsdonoru centra (VADC) mediķi bija gandarīti par valsts pārvaldes darbinieku atsaucību. Valsts asinsdonoru centra direktore Gita Ņemceva uzsvēra: ir svarīgi, ka šī nav tikai akcija, bet ikgadēja valsts pārvaldes tradīcija. Viņa atzina, ka donoru daudzums parāda tautas kultūras līmeni, un ja valdība, ziedojot asinis, tautai rādīs priekšzīmi, tad donoru skaits būs pietiekams.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismene uzsvēra, ka šī ir emocionāla diena. Viņa atzina, ka ikdienā valsts pārvaldes darbinieki ir aizņemti darbā, tādēļ bieži nav laika palīdzēt nelaimē nonākušiem cilvēkiem, lai gan vēlme to darīt vienmēr ir bijusi. “Zaļajā zālē, kur ikdienā palīdzam augt Latvijas sabiedrībai, šodien palīdzam atveseļoties cilvēkiem. Esmu gandarīta par asinsdonoru lielo skaitu un par to, ka šis skaits pieaug. Tas liecina, ka valsts pārvaldē strādā aktīvi un palīdzētgatavi cilvēki,” teica Valsts kancelejas direktore.

Veselības ministrs Vinets Veldre uzsvēra, ka asins ziedošana liecina par patriotismu. Viņš norādīja, ka Latvijā ir aptuveni 12 000 aktīvo donoru un viņi ir lepni par to.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs atzina, ka akcijā piedalās, lai palīdzētu jaunajām māmiņām, savukārt iekšlietu ministrs Ivars Godmanis atzīmēja, ka Iekšlietu ministrijas struktūrvienībās strādājošie vienmēr bijuši aktīvi asinsdonori, tādēļ asinis ziedot izlēmis arī viņš. Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele uzsvēra, ka viņai ir svarīgi palīdzēt cilvēkiem. Ministre asins ziedošanu uzskata par pašsaprotamu lietu, jo arī viņas māte bijusi aktīva asins donore – viņa asinis nodevusi 38 reizes.

Visas dienas garumā no pulksten 9 līdz 17 asinis ziedoja darbinieki no visām ministrijām un vairākām to pakļautības iestādēm, abiem īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja un Eiropas Savienības informācijas aģentūras.

Akcija “Palīdzi palīdzēt!” Ministru kabinetā notika jau trešo reizi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!