• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Broņislava Martuževa - ar savu stipro, ar Dieva dzirksti rakstīto dzeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Broņislava Martuževa - ar savu stipro, ar Dieva dzirksti rakstīto dzeju

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Broņislava Martuževa — ar savu stipro, ar Dieva dzirksti rakstīto dzeju
MA8.JPG (20187 BYTES)

Broņislava Martuževa ar lielo dzejas balvu — Jura Gagaiņa darināto Pegaza pakavu

Beranžē motīvs "Lai visu mūžu skan ap mani dziesmas...", kam vārdus un melodiju devusi Broņislava Martuževa, kā vainags apvija dzejas svētkus, kas 8. oktobrī notika Lubānā. To vaininiece bija pati dzejniece un viņas grāmata "Nopūtas", kas atzīta par aizvadītā dzejas gada labāko krājumu un atzīmēta ar Raiņa Dzejas dienu galveno balvu. No pašu pagasta un visa Madonas rajona, no Balvu un Rēzeknes novada, no Rīgas un Lielvārdes uz sarīkojumu pulcējās gan Broņislavas Martuževas dzejas cienītāji, gan viņas sacerēto dziesmu dziedātāji. Pulcējās lieli un mazi, veci un jauni, kam viņa ar savu skarbā likteņa nesalauzto dvēseles spēku un skaidrību bijusi un ir paraugs un cerības stars.

Grāmatu ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu izdevis Raiņa literatūras un mākslas vēstures muzeja apgāds "Pils", un sarīkojumu vadīja muzeja speciāliste Anna Egliena. Referātu un smalku runu nebija. Svētku un svētuma klātbūtni radīja pati Broņislavas Martuževas dzeja un dziesma, dzejnieces klātbūtne un līdzdalība. Videofilmās iemūžinātie dzejnieces pārdomu mirkļi un dienasgrāmatas fragmenti aktrises Antras Liedskalniņas lasījumā it kā ieveda zālē Broņislavas māti, tēvu, māsu Magdalēnu, ar kuru viņa joprojām kopā dala priekus un bēdas, un pāragri aizgājušos brāļus Pēteri, Ciprianu un Henriku, sauca atmiņā ciešanu un pazemojumu gadus.

Turpinājums — 8.lpp.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!