• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu transporta ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2007., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas transporta komisāra un Latvijas satiksmes ministra preses konferenci

Vēl šajā numurā

12.09.2007., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu transporta ministru sanāksmi

 

Pagājušajā nedēļā satiksmes ministrs Ainārs Šlesers piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu transporta ministru ikgadējā sanāksmē, kas norisinājās Somijā. Sanāksmē piedalījās četru Ziemeļvalstu, trīs Baltijas valstu un Ālandu salu ministri, Norvēģiju pārstāvēja valsts sekretāre.

Ministri diskutēja par transporta nozaru attīstības un klimata pārmaiņu mijiedarbību un iespējamiem pasākumiem to mazināšanai (piemēram, veicinot ilgtspējīgu mobilitāti, izmantojot efektīvas satiksmes vadības sistēmas u.tml.). Apsprieda arī iespējas veicināt sabiedriskā transporta pieejamību cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, kā arī vienojās par turpmāko sadarbību transporta infrastruktūras plānošanā.

Ziemeļvalstu ministrus informēja par jautājumiem (projekti “Via Baltica” un “Rail Baltica”, situācija saistībā ar Latvijas–Krievijas robežas šķērsošanu), kurus apsprieda dienu iepriekš notikušajā Baltijas valstu transporta ministru sanāksmē.

Ministri vienojās par nepieciešamību aktivizēt transporta un robežšķērsošanas jautājumu risināšanu Eiropas Savienības (ES) un Krievijas dialogā, kā arī rosināt tos iekļaut ES Transporta ministru padomes darba kārtībā. Šie jautājumi tika uzsvērti, arī pārrunājot gatavošanos 2009.gada Zviedrijas prezidentūrai ES.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!