• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālo politiku un likumu "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālo politiku un likumu "Par valsts pensijām"

Labklājības ministrijas speciālistu tikšanās  ar žurnālistiem

Labklājības ministrija iecerējusi regulāri rīkot tikšanās, kur kopā ar žurnālistiem iztirzātu sabiedrībai svarīgus jautājumus. Vakar, 11.oktobrī, ar žurnālistiem tikās Labklājības ministrijas valsts sekretāre Maija Poršņova, valsts sekretāres vietniece Ruta Puriņa, Budžeta un finansu departamenta direktore Agrita Groza un Sociālās apdrošināšanas departamenta direktors Ingus Alliks. Sarunas galvenais temats — pensijas. Tas skar ikvienu strādājošo, kā arī gandrīz 640 tūkstošus jau esošo pensionāru.

Kāda ir pensiju reformas būtība? Un kādēļ tā notika? "Man jums jāatgādina, ka 1995.gadā mēs izgājām no plānotas ekonomikas un iegājām tirgus ekonomikā", sacīja M.Poršņova. "Tas bija viens no pamatfaktoriem, kas lika domāt par jaunu pensiju sistēmu. Atgādināšu arī, ka tolaik mūsu valstī pastāvēja ļoti zems pensijas vecums — 55 gadi sievietēm un 60 gadi vīriešiem. Tāpat gribu atgādināt, ka liela daļa cilvēku faktiski izgāja no darba tirgus un nevarēja piedalīties kādas jaunas pensiju sistēmas veidošanā. Tagad visi atzīstam, ka esam Eiropas valsts. Un pašlaik tiek prognozēts, ka 2000.gadā Eiropas valstīs septiņdesmit gadu vecumu sasniegušo cilvēku skaits pieaugs no 20 līdz 27 procentiem. Rādītājs ir ļoti augsts."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!