• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - darba vizītē Briselē; - tiekoties ar Pakistānas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Hamburgas uzņēmēji: - tiekoties ar ekonomikas ministru; - sarunās Ārlietu ministrijā

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— darba vizītē Briselē

Šodien, 12. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš darba vizītē Briselē tiksies ar ES komisāru paplašināšanās jautājumos Ginteru Ferhoigenu.

Tikšanās notiek tieši dienu pirms Komisijas kārtējā progresa ziņojuma publicēšanas par kandidātvalstīm. Abas amatpersonas pārrunās plašu jautājumu loku, tai skaitā gaidāmos progresa ziņojumus un to lomu tālākajos ES dalībvalstu lēmumos, kas tiks pieņemti Helsinku ES Padomē decembrī.

Latvijas puse informēs par paveikto reformu īstenošanā valstī. Latvija sagaida Helsinku sanāksmē lēmumu, kas ļautu katrai kandidātvalstij sarunu procesā virzīties tādā ātrumā, kas atbilstu tās gatavībai.

— tiekoties ar Pakistānas vēstnieku

Vakar, 11.oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Pakistānas vēstnieku Naīmu Hasanu, kurš ieradies savā akreditācijas vizītē. Tikšanās laikā ministrs ar vēstnieku bija vienisprātis, ka ir daudz iespēju vēl vairāk stiprināt abu valstu ekonomisko, tirdzniecisko un kultūras sadarbību.

Ārlietu ministrs informēja vēstnieku par Latvijas aktivitātēm savu ārpolitikas mērķu sasniegšanai. Pakistānas vēstnieks pastāstīja par stāvokli savā valstī un par attiecībām ar kaimiņvalsti Indiju.

Latvijas un Pakistānas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1996. gada 29. aprīlī. Tirdzniecības apgrozījums 1998. gadā ir pieaudzis par 82 tūkstošiem ASV dolāru salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Latvijā reģistrēti četri Latvijas un Pakistānas kopuzņēmumi. Laba sadarbība abām valstīm ir izglītības jomā. Studenti no Pakistānas mācās Rīgas Aviācijas akadēmijā un Latvijas Medicīnas akadēmijā. Latvijai Pakistānā ir atvērts Goda konsulāts.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!