• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ikdienas problēmās nepazaudēt Latvijas nākotni!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1999., Nr. 333/334 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielbritānija - Latvijai

Vēl šajā numurā

12.10.1999., Nr. 333/334

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ikdienas problēmās nepazaudēt Latvijas nākotni!

Ministru prezidents Andris Šķēle:

Intervija Latvijas Radio 8.oktobra raidījumā "Atbalss" pulksten 15.07. Raidījumu vada radiožurnālists Aidis Tomsons

— Studijā ir ministru prezidents Andris Šķēle. Labdien!

A.Šķēle: — Sveicināti!

— Šodiena jums ir pirmā diena pēc atvaļinājuma. Es nezinu, vai jūs esat atpūties vai nostrādājies, tas nebūtu galvenais. Jebkurā gadījumā šorīt es saprotu, notika pietiekami nopietna diskusija, kurā ir ielikts arī laikam pamatīgs darbs. Pastāstiet, kas ir noticis šorīt no rīta!

A.Šķēle: — Jā, es biju tiešām četras dienas bezalgas atvaļinājumā, jo, atbilstoši Latvijas likumdošanai, ja pusgads nav nostrādāts, tu nevari saņemt kārtējo atvaļinājumu vai kādu daļu no tā. Svarīgi bija nedaudz varbūt atrauties no šodienas problēmām, kas mūs katru dienu ļoti nomāc, un paskatīties nedaudz tālāk — kas galu galā ar Latviju notiks pēc gadiem 20–30. Un tādēļ es jau pirms laba laika biju aicinājis autoritatīvus, sabiedrībā pazīstamus cilvēkus šodien pulcēties kopā. Mēs Misiņa bibliotēkas telpās sanācām un pārrunājām šos jautājumus, kas saistās ar ilgtermiņa stratēģijas izstrādi, ar šo vīzijas izstrādi Latvijai. Un šis darbs ir sācies, man bija vesela virkne priekšlikumu, es gribēju, lai aicinātie tos apspriež, jo mums līdz martam ir jāspēj izveidot šo ilgtermiņa stratēģiju, lai mēs nedarītu kaut kādas nevajadzīgas un muļķīgas lietas vidējā termiņā, un varbūt tad arī viena otra īstermiņa problēma pavisam savādākām acīm būs uzlūkojama.

— Tātad jūs nācāt ar savu zināmu vīziju. Jums ir priekšstats, kādai jābūt Latvijas attīstībai pēc gadiem divdesmit, trīsdesmit.

A.Šķēle: — Nu, es nepretendētu uz to, ka man ir pilnīga skaidrība un ka mani vērtējumi ir neapgāžami, bet katrā gadījumā Latvijā ir pietiekami daudz objektīvu lietu, kuras jāņem par pamatu.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!