• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ķīnas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2007., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 6.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

07.09.2007., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ķīnas premjerministru

 

KINA.JPG (15842 bytes)
Ministru prezidents Aigars Kalvītis no 6. līdz 8.septembrim uzturas Ķīnas Tautas Republikā un piedalās Pasaules ekonomikas forumā Daljanā. Vakar, 6.septembrī, A.Kalvītis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas premjerministru Venu Dzibao
Daljanas Ārlietu biroja foto

6.septembrī, turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR), Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ĶTR premjerministru Venu Dzibao (Wen Jiabao). Šī tikšanās notika zīmīgā laikā, jo šodien aprit 16 gadi, kopš ĶTR atzina Latvijas Republikas neatkarību.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra: “Starp Latviju un Ķīnu ir izveidots tāds politisko attiecību ietvars, kas sekmēs ekonomisko sadarbību, un es aicinu Latvijas uzņēmējus paplašināt savus kontaktus un darbību Ķīnas Tautas Republikā, lai veicinātu mūsu valsts starptautisko konkurētspēju.”

Aigars Kalvītis pauda gandarījumu, ka starp abām valstīm veidojas cieši politiskie kontakti, sabalansētas un līdzsvarotas attiecības. Valdību vadītāji bija vienisprātis, ka veiksmīgās politiskās attiecības ir labs pamats ciešākai ekonomiskai sadarbībai.

Ķīnas premjerministrs apliecināja Ķīnas interesi ciešāk sadarboties tādās nozarēs kā rūpniecība un loģistika ar augstu pievienoto vērtību. Īpašu interesi Vens Dzibao pauda par savstarpēju tūrisma veicināšanu, akcentējot iespējas jau tuvākajā laikā izveidot tiešus avioreisus starp abām valstīm.

Aigars Kalvītis aicināja Ķīnu domāt par savstarpēji izdevīgiem investīciju projektiem, īpaši transporta un loģistikas jomās, kas nostiprinātu jau esošo dinamiku abu valstu ekonomiskajās attiecībās. Sarunas laikā puses pārrunāja arī iespējas uzsākt sadarbību finanšu pakalpojumu sektorā.

Apliecinot Latvijas ieinteresētību turpināt un paplašināt abu valstu sadarbību, Ministru prezidents uzaicināja Ķīnas premjerministru Venu Dzibao apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Pēc tikšanās Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra: “Vizītes laikā es esmu saņēmis Ķīnas premjera un vadošo uzņēmēju intereses apliecinājumu izvērst sadarbību ne tikai ekonomikā, bet arī izglītībā, tūrisma un kultūras jomās, sadarboties ne tikai starp mūsu valstīm, bet arī starp pašvaldībām. Esmu gandarīts par šodienas lietišķo sarunu ar Ķīnas premjeru un pārliecināts, ka šī tikšanās ir būtisks notikums Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecībās.”

Turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā, Ministru prezidents piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā (World Economic Forum) Daljanā un uzstāsies tā darba sesijā “Attīstības “karstie punkti” – uzmanības lokā Eiropa” (Growth Hotspots – Focus on Europe).

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!