• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidents kopā ar Pasaules brīvo latviešu apvienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra uzrunu PBLA valdes sēdē

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidents kopā ar Pasaules brīvo latviešu apvienību

 

PBLA.JPG (16485 bytes)
Rīt un parīt, 7. un 8.septembrī, Latvijas Universitātē notiks Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) un Latvijas Universitātes rīkotā konference “Latvijas masu mediju loma demokrātiskas sabiedrības veidošanā”, kurā piedalīsies arī Valsts prezidents, Saeimas deputāti, valdības un masu mediju pārstāvji, kā arī citi interesenti. Savukārt otrdien, 4.septembrī, viesnīcā “Konventa sēta” svinīgi tika atklāta PBLA gadskārtējā valdes sēde, kurā piedalījās un dalībniekus uzrunāja (attēlā priekšplānā no labās) Valsts prezidents Valdis Zatlers, PBLA priekšsēdis Jānis Kukainis, Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers un ārlietu ministrs Artis Pabriks
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers aizvakar, 4.septembrī, piedalījās Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes sēdes svinīgajā atklāšanā.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra PBLA būtisko lomu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā un klaida latviešu ieguldījumu laikā, kad Latvija tika uzņemta Eiropas Savienībā un NATO, kā arī PBLA darbu latviskās identitātes saglabāšanā. PBLA dibināta 1956.gadā, bet pirmā svinīgā valdes sēde notika 1972.gadā Vašingtonā.

Šoreiz PBLA ikgadējo valdes sēdi svinīgi atklāja Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, bet uzrunu teica PBLA vadītājs Jānis Kukainis. Ar apsveikumiem uzstājās ārlietu ministrs Artis Pabriks, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, ilggadējā PBLA valdes locekle un vadītāja, tagad Saeimas deputāte Vaira Paegle, kā arī Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!