• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2007. gada 29. augusta lēmums Nr. 213 "Par Noteikumiem par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162760-par-noteikumiem-par-visparejas-atlaujas-noteikumu-parkapumiem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta instrukcija Nr.INA-21

Par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 2005.gada 22.augusta instrukcijas Nr.11 "Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.112 "Vispārīgie būvnoteikumi" noteikto maksas pakalpojumu piemērošanas kārtība Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā" atzīšanu par spēku...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 213

Pieņemts: 29.08.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.213

Rīgā 2007.gada 29.augustā (prot. Nr.33, 6.p.)

Par Noteikumiem par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem

 

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 33.panta pirmo daļu, likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem (pielikumā).

2. Noteikt, ka šā lēmuma 1.punktā apstiprinātie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

3. Ar šā lēmuma 1.punktā apstiprināto noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 18.maija lēmumu Nr.110 apstiprinātie Noteikumi par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu (Latvijas Vēstnesis, 2005, Nr.82).

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva


 

Apstiprināti

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2007.gada 29.augusta lēmumu Nr.213 (prot. Nr.33, 6.p.)

Noteikumi par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 33.panta pirmo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) īsteno elektronisko sakaru komersanta (turpmāk – komersants) vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu (turpmāk – pārkāpums) novēršanu, elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanas apturēšanu, atjaunošanu vai pārtraukšanu un komersanta izslēgšanu no elektronisko sakaru komersantu saraksta pārkāpuma gadījumā.

2. Pārkāpuma gadījumā Regulators nosūta komersantam ierakstītā pasta sūtījumā uz reģistrēto juridisko adresi brīdinājuma vēstuli, kurā:

2.1. norāda konstatēto pārkāpumu;

2.2. sniedz ieteikumus konstatētā pārkāpuma novēršanai;

2.3. norāda termiņu, līdz kuram komersants nosūta Regulatoram rakstveida paziņojumu par pārkāpuma novēršanu.

3. Regulatora brīdinājuma vēstules norādītajā termiņā komersants nosūta Regulatoram rakstveida paziņojumu par konstatētā pārkāpuma novēršanu.

4. Ja komersants pārkāpumu nenovērš, Regulators pieņem komersantam saistošu lēmumu, kurā konstatē pārkāpumu uzliek par pienākumu novērst pārkāpumu un nosaka termiņu pārkāpuma novēršanai.

5. Regulatora lēmumā noteiktā termiņā komersants nosūta Regulatoram rakstveida paziņojumu par pārkāpuma novēršanu.

6. Ja komersants pārkāpumu nenovērš Regulatora lēmumā noteiktajā termiņā, Regulators lemj par administratīvā soda piemērošanu un nosaka pārkāpuma novēršanas (pienākuma izpildīšanas) termiņu.

7. Ja pēc administratīvā soda piemērošanas komersants neizpilda Regulatora lēmumā par administratīvā soda uzlikšanu noteikto pienākumu un pārkāpumu nenovērš, Regulators lemj:

7.1. par administratīvā soda piemērošanu, vai;

7.2. par elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanas apturēšanu un nosaka apturēšanas termiņu, līdz kuram komersantam pārkāpums jānovērš.

8. Regulatora lēmumā noteiktā apturēšanas termiņā komersants nosūta Regulatoram rakstveida paziņojumu par pārkāpuma novēršanu.

9. Regulators pārbauda, vai komersants pārkāpumu ir novērsis, un pieņem lēmumu:

9.1. par apturēto elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanas atjaunošanu, ja komersants novērš pārkāpumu Regulatora lēmumā noteiktajā apturēšanas termiņā;

9.2. par komersanta elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanas pārtraukšanu un komersanta izslēgšanu no elektronisko sakaru komersantu saraksta, ja komersants nenovērš pārkāpumu Regulatora lēmumā noteiktajā apturēšanas termiņā un pārkāpums rada draudus lietotājiem un citiem elektronisko sakaru komersantiem, kas nodrošina elektronisko sakaru tīklu vai sniedz elektronisko sakaru pakalpojumu.

10. Regulators izdara ierakstu elektronisko sakaru komersantu sarakstā par komersanta elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas apturēšanu, atjaunošanu vai pārtraukšanu, elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanas apturēšanu, atjaunošanu vai pārtraukšanu, kā arī komersanta izslēgšanu no elektronisko sakaru komersantu saraksta.

11. Ja komersants, kuram apturēta vai pārtraukta elektronisko sakaru tīklu nodrošināšana vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšana, nosūta Regulatoram jaunu reģistrācijas paziņojumu, Regulators šādu reģistrācijas paziņojumu neizskata un nosūta komersantam motivētu atteikumu.

 

Informatīvā atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Šajos noteikumos ir iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un padomes 2002.gada 7.marta Direktīvas 2002/20/EK par elektronisko komunikāciju tīklu un pakalpojumu atļaušanu (atļauju izsniegšanas direktīva) // (publicēta Oficiālajā Vēstnesī, Īpašais izdevums, 2004, 13/29 sēj., 337.lpp.).

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!