• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas kuģniecības" privatizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1999., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16256

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi

Vēl šajā numurā

08.10.1999., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Latvijas kuģniecības " privatizāciju

Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs ir pieprasījis paskaidrojumus no Latvijas Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora Jāņa Nagļa par izteikumiem presē, ka varētu būt nepieciešamība parskatīt lēmumus par "Latvijas kuģniecības" privatizāciju.

"Es neizprotu, kā interesēs darbojas Nagļa kungs, potenciālajiem investoriem nepārprotami liekot saprast, it kā Latvija būtu gatava vēl un vēlreiz samazināt "Latvijas kuģniecības" pārdošanas cenu. Skaidrs, ka pēc šādiem "galvenā privatizatora" izteikumiem investori paliek uzmanīgi un nogaida. Tas ir pilnīgi pretrunā valdības nostājai, kura paudusi, ka "Latvijas kuģniecības" akcijas ir jāpārdod par visizdevīgāko cenu. Rodas iespaids, ka Nagļa kungs darbojas kuģniecības pircēju, nevis pārdevēju interesēs!

Privatizācias aģentūras padome un valde ir apstiprinājusi "Latvijas kuģniecības" privatizācijas noteikumus, un Nagļa kungam tie ir jāpilda, nevis jākomentē! Kāpēc Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors klusē par to, ka paziņojumi ārvalstu presē par "Latvijas kuģniecības" privatizāciju parādījās ar gandrīz triju nedēļu nokavēšanos pēc īpašas atgādināšanas, kāpēc netiek veikti investoru papildu informēšanas pasākumi?

Uzskatu, ja reiz pieteikumi nav saņemti, tā ir tieša Latvijas Privatizācijas aģentūras vadības atbildība un nevajag meklēt vainīgos citur. Tā jau var nonākt līdz absurdam un, nemitīgi pazeminot cenu, beigu beigās vienu no pasaules lielākajām kuģniecībām pārdot par aptiekas cenu!

Kā Latvijas Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieks paziņoju viennozīmīgi — "Latvijas kuģniecības" akciju sākumcena vismaz šogad mainīta netiks! Ja izsole nenotiks, Nagļa kungam par to būs jāatbild personiski, arī par maldinošajiem izteicieniem presē!" vakar, 7.oktobrī, pauda ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.

Romāns Meļņiks,  ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!