• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs, tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2007., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms jaunā mācību gada - pasniedzot Ata Kronvalda fonda balvas ievērojamiem izglītības jomas darbiniekiem

Vēl šajā numurā

31.08.2007., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs, tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju

30.augustā satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks konceptuāli vienojās par darba grupas izveidi, kas risinās jautājumus par Rīgas satiksmes organizāciju, lielu infrastruktūras objektu būvniecību un finansējuma piesaistīšanu šo projektu īstenošanai.

Satiksmes ministrs un Rīgas mērs pārrunāja dzelzceļa pārvadājumu īpatsvara palielināšanas iespējas, lai samazinātu sastrēgumus uz autoceļiem un tiltiem. Šāda transporta aktīvāka izmantošana būtu arī videi draudzīgāka. Satiksmes ministrs informēja galvaspilsētas vadību par jau veiktajiem un plānotajiem darbiem dīzeļvilcienu un elektrovilcienu parka atjaunošanā, lai palielinātu pasažieru pārvadājumu apjomu un celtu to kvalitāti.

“Pārvietošanās ar pasažieru vilcienu kļūst par nopietnu alternatīvu braukšanai ar personīgo autotransportu, jo jau šobrīd vienīgi dzelzceļš garantē nokļūšanu Rīgas centrā precīzā laikā, kamēr pārvietošanās ar automašīnu, autobusu, trolejbusu un tramvaju ir pakļauta satiksmes sastrēgumu riskam,” uzsver A.Šlesers.

Satiksmes ministrija plānojusi izstrādāt Rīgas un Pierīgas mobilitātes plānu, kas vērsts uz sabiedriskā transporta un infrastruktūras koordinētu attīstību, lai mazinātu sastrēgumus un veicinātu sabiedriskā transporta aktīvāku izmantošanu, tajā skaitā izbūvējot dzelzceļa un zemās grīdas tramvaja infrastruktūru līdz lidostai “Rīga”. Ministrija izteikusi cerību, ka Rīgas pašvaldība aktīvi iesaistīsies šī plāna izstrādē un ieviešanā.

Tikšanās laikā satiksmes ministrs un Rīgas mērs apsprieduši arī citu lielo infrastruktūras objektu būvniecību, panākot konceptuālu vienošanos par Daugavas Ziemeļu šķērsojuma izbūvi. Pēc Satiksmes ministrijas un Rīgas domes speciālistu ieteikumiem, plānots, ka tiks būvēts tilts.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!