• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu parlamentāro konferenci Berlīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2007., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 28.augustā, pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas Republikas vēstniekiem

Vēl šajā numurā

29.08.2007., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu parlamentāro konferenci Berlīnē

28.augustā Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis kopā ar Šlēsvigas-Holšteinas Landtāga prezidentu Martinu Kajenburgu Berlīnē notiekošās Baltijas jūras valstu parlamentārās konferences ietvaros vadīja konferences noslēguma sesiju, kas bija veltīta integrētai jūras politikai Baltijas jūras reģionā. Sesijas laikā Eitrofikācijas darba grupa prezentēja ziņojumu, kurā ietvertas rekomendācijas nacionālajām valdībām un reģionālajām organizācijām, aicinot tās veikt konkrētus pasākumus, lai Baltijas jūrā mazinātu eitrofikāciju. Darba grupa arī izteica aicinājumu strādāt tālāk, lai šis jautājums nezaudētu savu aktualitāti.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par darba grupas paveikto un pateicās darba grupas vadītājam, Norvēģijas parlamenta pārstāvim Asmundam Kristofersenam. I.Emsis šajā darba grupā pildīja vadītāja vietnieka pienākumus.

Noslēdzoties 16. Baltijas jūras valstu parlamentārajai konferencei, pieņemta arī konferences rezolūcija. Tajā izvērtēti un aktualizēti jautājumi par situāciju enerģētikā, klimata izmaiņās, darba tirgus un sociālās labklājības jomā, kā arī integrētās jūras politikas veidošanā ES ietvaros.

Parlamentu pārstāvji vienojušies, ka 17. Baltijas jūras valstu parlamentārā konference tiks organizēta Zviedrijā.

Konferencē piedalījās Baltijas reģiona valstu nacionālo parlamentu, reģionālo parlamentu, Eiropas Savienības institūciju, Ziemeļu padomes un Baltijas asamblejas pārstāvji. No Saeimas Berlīnes konferencē bez I.Emša piedalījās arī Baltijas asamblejas prezidente Ērika Zommere un Baltijas asamblejas vadītājas vietnieks Jānis Reirs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!