• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu par personisko brīvību un valstisko neatkarību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2007., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 21.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

23.08.2007., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu par personisko brīvību un valstisko neatkarību

 

“23.augustā aprit 20 gadi kopš pirmās plašās protesta akcijas pret padomju režīmu. Tas nozīmē, ka ir nomainījusies vesela paaudze, kopš aizsākās organizēta cīņa pret padomju okupāciju, cīņa par personisko brīvību un valstisko neatkarību.

Šobrīd ir citi laiki un cita politiskā situācija, taču ir svarīgi uzturēt modrību par mūsu valsts neatkarību, un, lai to nezaudētu, ikvienam ir jāstāv sardzē un jāapzinās brīvības vērtība.

Atceros, arī man personīgi šī bija pirmā demonstrācija, kurā piedalījos. Mums visiem bija nedaudz bail, taču taisnības izjūta un pārliecība par mērķa nozīmīgumu bija daudz spēcīgāka,” uzsver ārlietu ministrs Artis Pabriks.

1987.gada 23.augustā notika viena no drosmīgākajām protesta akcijām Latvijas vēsturē, kas tika vērsta pret 1939.gadā noslēgto Molotova-Ribentropa paktu un iezīmēja neatkarības cīņu sākumu. Viss – gan prasības, gan pati protesta forma – bija ārkārtīgi bīstama, jo padomju vara pret šādu rīcību vērsās ar vislielāko nežēlību. Taču pēc šā pasākuma notikumi jau risinājās lavīnveidīgi un vairs nebija apturami.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!