• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2007., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba vizīti Somijā 22.augustā

Vēl šajā numurā

23.08.2007., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru

 


Vakar, 22.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis (otrais no labās) tikās ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru Mihailu Kuzņecovu (otrais no kreisās), kurš Latvijā bija ieradies darba vizītē. Sarunās piedalījās arī Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs (pirmais no kreisās)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru Mihailu Kuzņecovu, kurš ieradies Latvijā vizītē.

M.Kuzņecovs iepazīstināja Ministru prezidentu ar Pleskavas apgabala sociāli ekonomisko attīstību, strauji pieaugošajām ārvalstu investīcijām, no kurām vienu trešdaļu veido Latvijas kapitāla investīcijas, un apliecināja ieinteresētību šo tendenci saglabāt un pastiprināt.

Gubernators informēja par ieceri šā gada rudenī Latvijā rīkot Pleskavas dienas, kuru laikā iepazīstinātu ar apgabala kultūru, vēsturi un sadarbības iespējām tūrismā, kokapstrādē, loģistikā un lauksaimniecībā. Tas sekmētu Latvijas uzņēmēju aktīvāku darbību Pleskavas apgabalā.

Ministru prezidents ļoti atzinīgi novērtēja šo ieceri, solīja valdības atbalstu pasākuma rīkošanā un aktīvu atbildīgo ministru līdzdalību.

A.Kalvītis atzina, ka Latvijas uzņēmējus varētu interesēt sadarbība kokapstrādē, lauksaimniecībā, un kā svarīgus priekšnosacījumus akcentēja skaidrus uzņēmējdarbības noteikumus un investīciju aizsardzību.

Valdības vadītājs ieteica iepazīties ar Latvijas pieredzi valsts mežu apsaimniekošanā, kurā Latvija ir viena no veiksmīgākajām Eiropas valstīm.

Gubernators pateicās par Ministru prezidenta atbalstu Pleskavas dienu rīkošanai Latvijā, pauda atbalstu līdzīgu Latvijas vai pierobežas pašvaldību pasākumu rīkošanai Pleskavā un uzaicināja A.Kalvīti apmeklēt Pleskavu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!