• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2007., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo pensiju pieaugumu oktobrī

Vēl šajā numurā

22.08.2007., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

• Latvijas valsts budžets tiek pildīts vairāk nekā sekmīgi. Valdība jau vienojusies par virsplāna līdzekļu sadali. Vai šī nauda nodrošinās arī tādu ekonomisko vidi, lai uzņēmēji arī turpmāk sekmīgi spētu pildīt valsts kasi – lasiet Lidijas Dārziņas komentārā “Sociālo drošību ierobežos attīstības vārdā”.

Kā uzņēmējiem deklarēt piederību sīko, mazo vai vidējo uzņēmumu grupai, un kāpēc šāda deklarēšanās nepieciešama? Par to lasiet “KV” skaidrojumā 2007.gada 14.augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr.546 “Noteikumi par saimnieciskās darbības veicēju deklarēšanos atbilstoši sīko, mazo un vidējo uzņēmumu definīcijai”.

• Kā likuma “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 1.panta 26.daļapiemērojama attiecībā uz reprezentatīva vieglā automobiļa statusa noteikšanu, skaidrots Valsts ieņēmumu dienesta vēstulē.

• Pirmās jaunās valsts atbalsta programmas atvēršana un projektu pieteikumu pieņemšana Eiropas Savienības struktūrfondu apguvei 2007.–2013.gada periodā plānota rudenī. Tā sola Ekonomikas ministrija. Kas vēl darāms, lai tas tiešām notiktu, “KV” jautā Ekonomikas ministrijas ES fondu ieviešanas departamenta direktoram Mārtiņam Jansonam.

• Jaunās Eiropas naudas gaidās “aizmirsies” par jau atvēlētajiem līdzekļiem. Ja līdz 15.septembrim ministrijas neiesniegs Eiropas Komisijai deklarējamos līdzekļu atmaksas pieteikumus par teju 40 miljoniem latu, tad valstij var nākties šo summu segt no sava budžeta. Lai informētu gan par darbiem, kas steidzami darāmi, lai nepazaudētu 2004.–2006.gada ES struktūrfondu līdzekļus un sekmīgi apgūtu šā perioda piešķīrumu, “KV” publicē Ministru kabineta protokollēmumu, ko gan jau apstrīdējis ekonomikas ministrs.

• Larisa Koļesņikova un Dzintra Kālviņa vada uzņēmumu, kas dibināts 90.gadu sākumā uz padomju laika šūšanas ceha bāzes. Visu šo laiku līdz šodienai uzņēmums izticis bez kredītiem, nav apgrūtinājis sevi ar kredītsaistībām, tomēr spējis attīstīt ražošanu, iekārtot jaunus cehus. Kā to var izdarīt, lasiet publikācijā “Nekost rokā, kas baro valsti”.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!