• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenti Reikjavīkas konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1999., Nr. 330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras dienesta informācija

Par virsprokuroru iecelšanu

Vēl šajā numurā

07.10.1999., Nr. 330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenti Reikjavīkas konferencē

Šodien, 7.oktobrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga dosies uz Reikjavīku, kur piedalīsies konferencē "Sievietes un demokrātija jaunā gadu tūkstoša sākumā". Vizītes ietvaros Valsts prezidente tiksies ar Islandes prezidentu Oulafuru Ragnaru Grīmsonu, Islandes premjerministru Davidu Odsonu, tieslietu un garīdzniecības jautājumu ministri Solveigu Petursdotiru un Reikjavīkas mēru Ingibjorgu Solrunu Gisladotiru.

Konferences atklāšanā Valsts prezidente uzstāsies ar runu. Konferencē piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieku no ASV, Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Krievijas. Paredzēts, ka konferenci apmeklēs ASV pirmā lēdija Hilarija Klintone, Somijas ārlietu ministre Tarja Halonena un daudzas citas augsta līmeņa sievietes politiķes, sabiedriskās darbinieces un uzņēmējdarbības pārstāves.

Konferencē galvenā uzmanība tiks veltīta sievietes līdzdalībai politiskajā, ekonomiskajā un sabiedriskajā dzīvē. Konferencei paredzēts maksimāli lietišķs raksturs. Darbs notiks desmit dažāda satura darba grupās, katra no tām sesijas beigās nāks klajā ar saviem secinājumiem par konkrētu tematu un konkrētiem projektiem un priekšlikumiem, kā tos īstenot katrā no konferences dalībvalstīm. Tiks radīta arī projektu īstenošanas kontroles (monitoringa) procedūra, kurā iesaistās pārstāvēto valstu valdības (Latvijas gadījumā Labklājības ministrija) un privātuzņēmēji.

Latviju konferences darba grupu sesijās pārstāvēs 24 Latvijas delegātes. Darba grupu par nevalstisko organizāciju efektivitātes paaugstināšanu vadīs Latvijas pārstāve Irina Novikova, Latvijas Universitātes Dzimumu studiju centra direktore. Latvijas puse konferencē vēlēsies runāt par tiem projektiem, pie kuriem darbs jau noris un kuru sekmīgai īstenošanai ir nepieciešams starptautisks atbalsts, kā arī Latvijas valdības un Latvijas uzņēmēju atbalsts. Viens no šiem projektiem ir par reģiona sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla izveidi.

Ko Latvija iegūst no piedalīšanās konferencē?

Konference sniedz visaugstākā līmeņa politisko atbalstu tautu sadarbības programmām, kas domātas Baltijas jūras reģiona pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanai.

Konference noteiks izaicinājumus, ar kuriem sieviete saskaras, veidojot demokrātisku sabiedrību, kā arī izanalizēs dažādas iniciatīvas, lai atbildētu uz šiem izaicinājumiem.

Konference sniegs papildu enerģiju un nepieciešamos līdzekļus sievietei līderei demokrātijas veidošanas procesā.

Konference dod iespēju atrast ceļus, kā valstī var tikt nostiprināta sievietes loma demokratizācijas veicināšanā, ekonomiskajā augšupejā, valsts politiskajā dzīvē.

Latvijā tiek aktualizēta nepieciešamība pēc dziļas un plašas sabiedriskās diskusijas par to, kas ir jādara Latvijas valstij un nevalstiskajām organizācijām, lai mūsu sabiedrība varētu pilnā mērā izprast sievietes lomu modernas jaunā gadu tūkstoša sākuma Eiropas valsts politiskajā, sabiedriskajā un ekonomiskajā dzīvē, lai mūsu sabiedrībā notiktu harmoniska un dinamiska tautas attīstība visās tautas dzīves jomās.

Konference ir liela mēroga starptautisks pasākums un plaša skatuve sarunai ar pasaules masu informācijas līdzekļiem. Latvijas Valsts prezidentei ir izrādīts augsts gods atklāšanas pasākumā pārstāvēt Baltijas valstis. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas vārdu un Latvijas sasniegumus pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!