• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2007., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra neoficiālo vizīti Lietuvā

Vēl šajā numurā

14.08.2007., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”:

 

JV33VAKS.JPG (22176 bytes)• “Satversmes tiesas jaunie tiesneši – atklāti par savu darbu”

Pērn, kad aktualizējās jautājums par jaunu kandidātu izvirzīšanu un apstiprināšanu amatā to četru Satversmes tiesas tiesnešu vietā, kuriem drīzumā beigsies pilnvaras, izskanēja dažādi viedokļi par to, kādiem vajadzētu būt šiem pretendentiem, – vērtējot gan pēc profesionālās kompetences, gan cilvēciskās mērauklas. Nule apritējis pusgads, kopš tiesneša zvērestu nodeva divi – KASPARS BALODIS un VIKTORS SKUDRA – no šiem četriem jaunievēlētajiem Satversmes tiesas tiesnešiem. Neilgi pirms tam šā amata pienākumus jau bija sācis pildīt ULDIS ĶINIS, bet pavasarī jaunajiem tiesnešiem pievienojās arī KRISTĪNE KRŪMA.

Kaut gan aizritējis ne pārāk ilgs laiks, kopš jaunie tiesneši ķērušies pie darba un sākuši to iepazīt personīgi, nevis kā agrāk no malas raugoties, “Jurista Vārds” viņus uzrunāja, sagaidot atbildes uz dažādiem jautājumiem, lai tādējādi savus lasītājus daudz plašāk iepazīstinātu ar jaunajiem tiesnešiem, kuri kopskaitā veido Satversmes tiesas sastāva vairākumu.

 

Baiba Rudevska. “Procesuālā likuma intertemporālā piemērošana administratīvajā procesā un civilprocesā” (IV) 

Rakstu sērijas iepriekšējā (trešajā) daļā tika apskatīti procesuālo normu intertemporālās piemērošanas principi to miera stāvoklī, t.i., to saturs un izpratne, bet šajā rakstu sērijas daļā aplūkosim šo principu praktisko piemērošanu. Šajā rakstā aplūkosim procesuālajās tiesībās vadošā “jaunā likuma tūlītējās piemērošanas principa” pielietošanu un robežas, aiz kurām priekšroka dodama “vecā likuma izdzīvošanas principam”.

Tomēr, pirms pāriet pie tūlītējās piemērošanas principa praktiskās pielietošanas vadlīnijām, autore vēlas lasītājam atspoguļot dažas svarīgākās ar šā principa piemērošanu saistītās problēmas un izplatītākās kļūdas, kuras autore ir identificējusi Latvijas iestāžu un tiesu praksē, kā arī tās, kuras ir identificējuši franču speciālisti Francijas tiesu praksē.

 

Rada Matjušina. “Īpašuma nomas maksas noteikšanas problemātika” 

Nomas maksas noteikšana Latvijā privāttiesību sektorā un valsts un pašvaldību sektorā atšķiras, tādēļ šā raksta ietvaros uzmanība pievērsta tieši valsts un pašvaldību neapdzīvojamo telpu nomas maksas noteikšanas problemātikai izstrādātā Valsts un pašvaldību mantas iznomāšanas likumprojekta kontekstā. Pašlaik normatīvo aktu līmenī valsts un pašvaldību nekustamo īpašumu regulējums ir nepilnīgs, un tas neizslēdz iespēju izšķērdīgi rīkoties ar šo mantu.

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!