• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Siguldas 800 gadu svinībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2007., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Telefonsarunā ar Gruzijas prezidentu

Vēl šajā numurā

14.08.2007., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Siguldas 800 gadu svinībām

 

02.JPG (14024 bytes)
Grupas “Prāta vētra” solists Renārs Kaupers koncerta laikā Siguldā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Pagājušās nedēļas nogalē Sigulda svinēja 800.dzimšanas dienu ar vērienīgu svētku programmu, kas kopā pulcēja tūkstošiem cilvēku – gan pašus siguldiešus, gan citu Latvijas pilsētu iedzīvotājus, gan ārzemju tūristus. Siguldas pilsētas svētku apmeklētāji varēja vērot gaisa balonus, piedalīties skrējienā “Siguldas tilti”, sacensties virves vilkšanā, vērot “Nokia Extreme” pasākumus, nobaudīt Latvijas medu, piedalīties dažādos pasākumos un aktivitātēs bērniem “Kājām gaisā”, kā arī dažādās kultūras norisēs, piemēram, Gūtmaņalā tika stāstītas teikas un nostāsti par Siguldu, turpat notika izrāde “Mīla stiprāka par nāvi”, Siguldā izvērsās kalniešu spēles un spēkavīru čempionāts.

Lielu svētku apmeklētāju interesi izraisīja vēsturisku dzīvo bilžu gājiens “Citi laiki Siguldas ielās”, kurā piedalījās viduslaiku tērpos ģērbti cilvēki. Raibā procesija priecēja pilsētniekus un pilsētas viesus, uz speciāli svētkiem izveidotām, braucošām platformām rādot saistošas ainiņas “iz Siguldas vēstures un leģendām”. Notika arī vairāki vērienīgi koncerti, svētku uguņošana un Lielā balle.

Siguldas astoņsimtgades svētkus kopumā apmeklējuši 120 000 – 130 000 viesu. Piektdienas vakarā uzstājās arī grupa “Prāta vētra”, uz kuras koncertu bija ieradušies 29 000 klausītāju.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!