• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas Pasta" tālākās attīstības scenārijiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2007., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EM: Par grozījumiem Konkurences likumā

Vēl šajā numurā

08.08.2007., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas Pasta” tālākās attīstības scenārijiem

6.augustā preses konferencē satiksmes ministrs Ainārs Šlesers informēja par trim iespējamajiem VAS “Latvijas Pasts” (LP) attīstības scenārijiem, uzsverot, ka LP līdz šim ir bijis uzņēmums, kas vairākus gadus ir veicis sociālo funkciju, nesaņemot nekādu valsts dotāciju, un ir faktiski dotējis pats sevi, tādējādi liedzot pasta darbiniekiem saņemt pienācīgu atalgojumu. Ir pienācis laiks šo situāciju mainīt.

Pirmais LP attīstības scenārijs paredz 100% dotēšanu, vienlaikus arī optimizējot uzņēmuma biznesu. Ministrs norādīja, ka šis ir modelis, kuru viņš pilnībā atbalsta, jo ir svarīgi, lai pasta pakalpojumi tiktu nodrošināti pat visattālākajos Latvijas reģionos, kur tas neatmaksājas, turklāt par pieejamām cenām.

Otrais attīstības scenārijs piedāvā 100% LP komercializāciju, kas nozīmētu to, ka dotācijas no valsts puses netiek saņemtas, aptuveni 700 nerentablās pasta nodaļas būtu jāslēdz un vajadzētu atteikties no neizdevīgiem pakalpojumiem. “Tas faktiski nozīmētu iznīcināt pasta nozari,” atzina A.Šlesers, kurš pilnīgi iebilst pret šādu nākotnes variantu.

Kā alternatīva pirmajam attīstības modelim tiek piedāvāts trešais scenārijs, kas ierosina daļēji dotēt LP piegādes biznesu no universālā pakalpojumu fonda un papildus piesaistīt partnerus – bankas – pasta nodaļu attīstībai, tā radot jaunu pakalpojumu veidu ar pievienoto vērtību un peļņu – pasta banku. Šādi sekmējot LP peļņu un konkurētspēju, rastos iespēja palielināt arī darbinieku algas.

“Jācīnās par katru pasta nodaļu, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam arī attālajos reģionos un pagastos būtu pieejami pasta pakalpojumi. Esmu pārliecināts, ka valdībā atradīsim optimālu risinājumu, un es darīšu visu iespējamo, lai pasta nodaļu tīkls tiktu saglabāts,” sacīja A.Šlesers.

Satiksmes ministrs atzina arī to, ka pasta pakalpojumu tarifi nākamajā gadā pieaugs, taču tie jebkurā gadījumā ir jāsaglabā tādā līmenī, lai patērētājs no tiem nebūtu spiests atteikties.

Ministram šodien, 8.augustā, paredzēta tikšanās ar preses izdevējiem, lai vienotos par abpusēji izdevīgu nākotnes risinājumu. Satiksmes ministrs norādīja, ka ne Satiksmes ministrija, ne LP nav ieinteresēti preses izdevēju biznesa vājināšanā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!