• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot jauno tiesnešu zvērestu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2007., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar padomnieku vēstures jautājumos un Latvijas Vēsturnieku komisijas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

03.08.2007., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot jauno tiesnešu zvērestu

 

VP2.JPG (36951 bytes)

Vakar, 2.augustā, Rīgas pilī pirmo reizi savas prezidentūras laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers pieņēma jauno tiesnešu (Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses Laila Podoļska, Inese Rubina, Vivita Voronova un Jelgavas tiesas tiesnese Dace Ruško) zvērestu. Pēc svinīgās zvēresta nodošanas ceremonijas Rīgas pilī: tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers (centrā) kopā ar jaunajām Latvijas Republikas tiesnesēm

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 2.augustā pirmo reizi pieņēma tiesnešu zvērestu. Uzrunājot tiesneses, Valsts prezidents teica: “Jūs šodien, uzliekot amata ķēdi, esat apņēmušās tiesu spriest neatkarīgi, objektīvi un kompetenti.” Valsts prezidents savā uzrunā tiesnesēm uzsvēra tiesu varas neatkarību, taču atzīmēja, ka tiesneši nedrīkst sevi vērtēt augstāk par likumu un nedrīkst ignorēt likumu. Turklāt Latvijā negodprātīgi tiesneši jau ir nonākuši uz apsūdzēto sola.

Valsts prezidents tiesnesēm viņu turpmākajā darbā novēlēja celt Latvijas tiesu prestižu un panākt, lai pēc tiesas nolasīta sprieduma arī zaudētājs to atzītu par taisnīgu.

Zvērestu Valsts prezidentam šodien nodeva Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses Laila Podoļska, Inese Rubina un Vivita Voronova, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila un Jelgavas tiesas tiesnese Dace Ruško.

Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 68.pantu tiesneša zvērestu pieņem Valsts prezidents un pēc tā došanas tiesnesis stājas pie savu pienākumu pildīšanas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!