• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lēmumu pieņemšanu Ignalinas projekta jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2007., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot akreditācijas vēstules no Grieķijas vēstnieces

Vēl šajā numurā

27.07.2007., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lēmumu pieņemšanu Ignalinas projekta jautājumos

 

25.jūlijā ekonomikas ministrs Jurijs Strods un Ekonomikas ministrijas pārstāvji Lietuvā tikās ar Lietuvas ekonomikas ministru Vītu Navicki. Tikšanās laikā tika pārrunāti abu valstu sadarbības projekti enerģētikas jomā – Ignalinas atomelektrostacijas jaunā bloka celtniecība un Latvijas līdzdalība Lietuvas un Zviedrijas elektrosavienojuma projektā Swedlink. Latvijas un Lietuvas ekonomikas ministri pauda abpusēju interesi par Ignalinas atomelektrostacijas jaunā bloka projekta kopējo realizāciju.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs Jurijs Strods pauda stingru Latvijas pozīciju par jautājumiem, par kuriem Ignalinas atomelektrostacijas jaunā bloka projekta īstenošanā lēmumi būtu jāpieņem vienbalsīgi visām iesaistītajām pusēm (t.i., Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Polijai), proti, gadījumā, ja projekta īstenošanā tiek iesaistīti jauni dalībnieki, kā arī tad, ja kāds no esošajiem atsakās no dalības projektā, par jaunās elektrostacijas iekārtu iepirkumiem, finansēšanas jautājumiem un kreditora izvēli, elektrostacijas jaudu, kā arī par saražotās elektroenerģijas pārdošanas un pirkšanas līguma principiem.

Vienlaikus ekonomikas ministrs Jurijs Strods uzsvēra, ka Latvijas pārstāvjiem arī pēc projekta īstenošanas būtu jāpiedalās jaunā uzņēmuma padomē un valdē, kas nodrošinātu Latvijas interešu pilnvērtīgu pārstāvēšanu. Lietuvas kolēģi piekrita Latvijas paustajai nostājai.

Šā gada jūlija beigās plānota visu 4 iesaistīto valstu energokompāniju tikšanās un detalizētākas sarunas par tālākās sadarbības principiem projekta realizācijā.

Tikšanās laikā apspriesta arī Lietuvas un Zviedrijas elektrosavienojuma projekta Swedlink izpētes gaita un Latvijas iespējamā līdzdalība šajā procesā. Sarunas laikā J.Strods piedāvāja izpētes pēdējā posmā kā sadarbības partneri iesaistīt arī Latviju un vienlaikus analizēt arī elektrosavienojuma izveidi starp Latviju un Zviedriju (Gotlink), kas būtu īsāks un līdz ar to lētāks.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!