• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas un Portugāles vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2007., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tirgus atvēršanu mobilās televīzijas pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

25.07.2007., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas un Portugāles vēstnieka tikšanos

 

Piektdien, 20.jūlijā, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedre Karina Pētersone un komisijas deputāti tikās ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Žoau Luišu Nizu Piņeiru.

Portugāles vēstnieks Ž.Piņeiru informēja par Portugāles kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts darbības prioritātēm. Portugāles prezidentūra ilgs līdz šā gada 31.decembrim.

Kā vienu no galvenajiem uzdevumiem vēstnieks minēja darba turpināšanu pie jaunā ES līguma. Ž.Piņeiru uzsvēra, ka ir svarīgi ievērot panāktās vienošanās, un iepazīstināja ar darba plānu – jau nākamnedēļ notiks līguma projekta prezentācija ES dalībvalstīm un pēc tam turpināsies tā juridiskā saskaņošana, savukārt rudenī paredzēta pirmo rezultātu prezentācija un apstiprināšana. Līguma ratifikācijas process varētu notikt decembrī paredzētā samita laikā, norādīja vēstnieks.

Runājot par Lisabonas stratēģiju, vēstnieks atzīmēja to elementu kopumu, kam tiks pievērsta lielākā Portugāles uzmanība – ekonomiskā, sociālā, nodarbinātības, enerģētikas un vides dimensija. Turklāt viņš uzsvēra, ka Lisabonas stratēģijas īstenošana norit veiksmīgi, apsteidzot laika grafiku.

Ž.Piņeiru informēja, ka aktuāli ir arī jautājumi par ES palašināšanos, dalībvalstu pievienošanos Šengenas zonai un eirozonai, ES kapacitātes nostiprināšanu pasaulē arvien pieaugošās konkurētspējas apstākļos, kā arī transatlantisko attiecību attīstību. Plānots izveidot brīvu tirdzniecības zonu starp ES un Vidusjūras reģiona valstīm, kā arī attīstīt sadarbību ar Āfriku un Brazīliju. Savukārt migrācijas jautājums prasa globālu pieeju un galvenā uzmanība jāpievērš migrācijas nostabilizēšanai, lai tā negatīvi neietekmētu ekonomiku un sociālo jomu, atzina Ž.Piņeiru.

Runājot par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām, vēstnieks norādīja, ka nepieciešams izveidot jaunu mandātu turpmākās sadarbības programmas izveidošanai, taču tas nav paveicams vienas valsts prezidentūras laikā. Viņš arī piebilda, ka attiecības ar Balkānu valstīm, Ukrainu un Tuvajiem Austrumiem paliek uzmanības lokā.

Tikšanās noslēgumā vēstnieks norādīja, ka Portugāle savas prezidentūras laikā strikti ievēros nospraustās prioritātes un ir nepieciešami visu ES dalībvalstu kopīgi pūliņi, lai īstenotu Portugāles izvirzīto moto – specīga savienība labākai pasaulei.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!