• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2007., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starpvaldību konferenci par Eiropas Savienības reformu līgumu

Vēl šajā numurā

25.07.2007., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

 

Šā gada 23.jūlijā Briselē Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē Eiropas Komisijas (EK) komisāre Danuta Hībnere iepazīstināja ministrus ar EK Ceturto ziņojumu par ekonomisko un sociālo kohēziju. Ziņojumā sniegtā visaptverošā makroekonomiskā analīze tiks izmantota turpmākajās diskusijās par Eiropas Savienības kohēzijas politikas nākotni un Eiropas Savienības budžeta pārskatīšanu. 27. un 28.septembrī Briselē 4.Kohēzijas foruma laikā ir plānots sākt minētā ziņojuma atklātu apspriešanu, kurā aicināti piedalīties visi interesenti.

Ārējo attiecību sanāksmē ministri pievērsās ES un Ukrainas samita sagatavošanai, kas paredzēts Kijevā 14.septembrī. ES ārlietu ministri aicināja Ukrainas pusi nodrošināt brīvu un demokrātisku parlamenta vēlēšanu norisi šī gada 30.septembrī, uzsvēra nepieciešamību stabilizēt politisko situāciju valstī un aicināja Ukrainas pusi strādāt pie stabilas konstitucionālās sistēmas izveides.

Sanāksmē ES valstu ārlietu ministri plašāk pārrunāja aktuālo situāciju saistībā ar Kosovas nākotnes statusu. Ministri apliecināja Eiropas Savienības vienotas nostājas nozīmi un uzsvēra, ka turpmākajām sarunām atvēlētais laiks ir jāizmanto kvalitatīvi.

Eiropas Savienības valstu ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par ES iespējamo turpmāko iesaisti krīzes risinājumā Sudānas Darfūras reģionā, kā arī Sudānas kaimiņvalstīs. Ministri uzsvēra politiskā risinājuma nozīmi Sudānas Darfūras reģionā un Čadā. Padome vienojās turpināt ES atbalstu Āfrikas Savienības misijai Darfūrā (AMIS) un izvērtēt iespējas organizēt Eiropas Savienības militāro misiju Čadā, lai stabilizētu drošību šajā valstī izvietotajās bēgļu nometnēs.

Ārējo attiecību padomes sanāksmē Eiropas Komisijas komisārs Pīters Mandelsons iepazīstināja ministrus ar jaunāko attīstību Pasaules Tirdzniecības organizācijas Daudzpusējās tirdzniecības liberalizācijas sarunās.

Sanāksmē ministri pievērsās aktualitātēm Tuvo Austrumu reģionā pēc pagājušajā nedēļā (19.jūlijā) Lisabonā notikušā tā sauktā Tuvo Austrumu kvarteta (ANO, ES, ASV un Krievijas) tikšanās.

Ministri pārrunāja arī iespējas sekmēt bulgāru medmāsu atgriešanos Bulgārijā pēc pagājušajā nedēļā Lībijas Augstākās tiesas pieņemtā lēmuma aizstāt nāves sodu ar mūža ieslodzījumu.

Citu jautājumu vidū Apvienotās Karalistes ārlietu sekretārs Deivids Milibands pateicās Portugāles ES prezidentūrai par tās paziņojumu saistībā ar Aleksandra Ļitviņenko slepkavību. Lietuvas delegācija pievērsa uzmanību nepieciešamībai nodrošināt Eiropas Savienības turpmāko atbalstu Eiropas Humanitārajai universitātei, kura pēc tās slēgšanas Minskā darbojas Viļņā. Savukārt Grieķijas delegācija informēja partnerus par neseno Turcijas Augstākās tiesas lēmumu par Grieķu pareizticīgās baznīcas Ekumēnisko patriarhātu Stambulā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!