• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2007., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents, tiekoties ar Latvijas tiesībsargājošo institūciju vadītājiem

Vēl šajā numurā

24.07.2007., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas vēstnieku

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 20.jūlijā iepazīšanās vizītē tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju.

Pēc tikšanās Valsts prezidents sacīja: “Pēdējā gada laikā Latvijas un Krievijas attiecībās ir bijis daudz kontaktu gan valdības vadītāju līmenī, gan ārlietu ministru līmenī un pat parlamentāriešu līmenī. Šorīt notika starpvaldību komisijas sēde, kas pirmo reizi tikās tik plašā sastāvā.”

Vēstnieks Valsts prezidentu informēja par Starpvaldību komisijas darbu un Krievijas pozitīvo attieksmi pret šodien sasniegto. Abas puses izteica apmierinātību par darba grupas nodibināšanu komisijas ietvaros, kas nodarbosies ar transporta jautājumiem. 

“Mēs šīs attiecības uztveram kā pozitīvas, tajā pašā laikā ir arī skaidri jāpasaka, ka mēs, Latvija, rūpīgi sekosim notikumu attīstībai Krievijā: gan ekonomiskai, gan politiskai, gan demokrātijas attīstībai. Jo, vēlreiz uzsvēršu, demokrātiskā procesa attīstība Krievijā ir ļoti būtiska mūsu savstarpējām attiecībām – gan Latvijai ar Krieviju, gan Krievijai ar Eiropas Savienību. Latvijai nav pieņemams tāds attiecību modelis, kas vienpusēji mēģina ietekmēt otras valsts iekšējos procesus,” sacīja prezidents.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, V.Zatlers uzsvēra, ka šobrīd īpaša gatavošanās vizītei Maskavā nenotiek. “Vizītei gatavoties varēsim, kad būs skaidrs, ka to var piepildīt ar konkrētu saturu, kad būs jau skaidri redzams, kas notiek ar robežlīgumu, kas notiek ar tiem divdesmit dažādiem dokumentiem, kas atrodas sagatavošanas stadijā. Sagaidām, ka šāda vizīte būtu ar praktisku rezultātu, ne tikai pieklājības vizīte”, piebilda V.Zatlers.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!