• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka paskaidrojumiem sakarā ar Krievijas izstāšanos no CFE līguma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2007., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības dalībvalstu sadarbību zivsaimniecībā

Vēl šajā numurā

18.07.2007., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka paskaidrojumiem sakarā ar Krievijas izstāšanos no CFE līguma

Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs, aizvakar, 16.jūlijā, ieradās pie Latvijas ārlietu ministra Arta Pabrika, lai sniegtu paskaidrojumu saistībā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu izstāties no Līguma par parastā bruņojuma ierobežošanu Eiropā (Treaty on Conventional Armed Forces in Europe – CFE).

Vēstnieka Viktora Kaļužnija vizīte pati par sevi apliecina, ka Krievija apzinās: prezidenta Vladimira Putina lēmums var atstāt drošības politiskās sekas arī uz Latviju, kura nav CFE dalībvalsts.

Tikšanās laikā Krievijas vēstnieks centās dot skaidrojumu par “ārkārtas apstākļiem”, kas lika spert šo soli. Savukārt ministrs aicināja Krieviju vienpusējas rīcības vietā izmantot diplomātiskā dialoga ar partnervalstīm iespējas.

Par Krievijas argumentiem tiks informēti Latvijas sabiedrotie NATO, lai kopīgās diskusijās varētu vienoties par turpmākajiem soļiem.

Ārlietu ministrs ar Krievijas vēstnieku pārrunāja arī Kosovas neatkarības jautājumu, situāciju Piedņestras un Abhāzijas reģionos.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!