• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 12. jūlija rīkojums Nr. 433 "Par Izglītības un zinātnes ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2007., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.434

Par privatizācijas ieņēmumu novirzīšanu administratīvo pārkāpumu lietās izņemto transportlīdzekļu nogādāšanai un glabāšanai valsts aģentūrā "Materiālās rezerves"

Vēl šajā numurā

17.07.2007., Nr. 114

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 433

Pieņemts: 12.07.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.433 

Rīgā 2007.gada 12.jūlijā (prot. Nr.38 38.§)

Par Izglītības un zinātnes ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

 

1. Apstiprināt Izglītības un zinātnes ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam.

2.  Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2008.gadā un turpmākajos gados skatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

3. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2007.gadā skatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot grozījumus likumā “Par valsts budžetu 2007.gadam”.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža


 

(Ministru kabineta

2007.gada 12.jūlija rīkojums Nr.433)

Izglītības un zinātnes ministrijas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam
kopsavilkums

Izglītības un zinātnes ministrijas darbības stratēģija 2007.–2009.gadam (turpmāk – stratēģija) ir Izglītības un zinātnes ministrijas (turpmāk – ministrijas) vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas ietver ministrijas kompetencē esošajos politikas plānošanas dokumentos noteiktos mērķus un politikas rezultātus. Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumu Nr.111 “Ministru kabineta kārtības rullis” 2.6.apakšnodaļā minētajām prasībām ministrija stratēģiju iesniedz Ministru kabinetā reizi trijos gados. Katru gadu pirms budžeta plānošanas uzsākšanas stratēģija tiek aktualizēta, iekļaujot tajā ikgadējās jaunās politikas iniciatīvas un darbības spējas uzlabošanas pasākumus.

Stratēģija nosaka ministrijas sasniedzamos mērķus un politikas rezultātus nozarē laikposmā līdz 2009.gadam, identificē jau izstrādātos politikas plānošanas dokumentus, apraksta atbilstošās budžeta programmas, kurās noteikti sasniedzamie rezultāti tuvākajos trijos gados. Stratēģijā ietverta arī informācija par padotības institūcijām un kapitālsabiedrībām, kurās ministrija ir valsts kapitāldaļu turētāja, un to ieguldījumu ministrijas noteikto mērķu un politikas rezultātu sasniegšanā.

Ministrijas darbības virsmērķis ir nodrošināt tādas politikas veidošanu un īstenošanu izglītības, zinātnes, sporta un valsts valodas jomā, kas nodrošina Latvijas iedzīvotāju – izglītotu, veselīgu, fiziski un garīgi attīstītu, kā arī patriotiski noskaņotu personību – ilgtspējīgu labklājības pieaugumu integrētā Latvijas sabiedrībā.

Virsmērķa sasniegšanai ministrija nodrošina sabiedrības informēšanu, pieņemto lēmumu skaidrošanu un saikni ar sabiedrību, ievērojot labas pārvaldības un caurskatāmas valsts pārvaldes darbības pamatprincipus.

Darbības virzieni:

– izglītības, zinātnes, sporta un valsts valodas politikas īstenošanas vispārējā vadība;

– vispārējās izglītības, vērtībizglītības un interešu izglītības politika, kvalitāte un pārvalde;

– profesionālās izglītības, tālākizglītības un mūžizglītības politika, kvalitāte un pārvalde;

– augstākās izglītības un zinātniskās darbības politika un pārvalde;

– sporta politika un pārvalde;

– valsts valodas politika un pārvalde.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus un rīcībpolitikas rezultātus, ministrijas darbības virzienus ir paredzēts īstenot 14 budžeta programmu ietvaros.

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!