• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Igaunijā 13.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2007., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumu Latvijas vēstniekam Francijā

Vēl šajā numurā

17.07.2007., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Igaunijā 13.jūlijā

 

02.JPG (15663 bytes)
Piektdien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzturējās darba vizītē Igaunijā, kur tikās ar Igaunijas premjerministru un piedalījās Latvijas būvmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA “Sakret” jaunās rūpnīcas atklāšanā. Spriežot par Latvijas jaunās ražotnes produkciju un iespējām: Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, SIA “Sakret” direktors Andris Vanags un Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

Piektdien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis darba vizītes laikā Igaunijā tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu un atklāja Latvijas būvmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA “Sakret” jauno rūpnīcu Paidē.

Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim bija darba pusdienas ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu, kuru laikā premjerministri pārrunāja dažādus Baltijas un Eiropas Savienības (ES) aktuālos jautājumus. Premjeri apsprieda enerģētikas jautājumus saistībā ar pagājušajā nedēļā Viļņā notikušo triju Baltijas valstu premjerministru tikšanos un tālāko Ignalinas atomelektrostacijas celtniecības procesu.

Valdību vadītāji apmainījās ar viedokļiem par Eiropas Savienības aktualitātēm, īpašu uzmanību veltot ogļskābās gāzes izmešu kvotu jautājumam un dalībvalstu nacionālajiem plāniem par atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanu atbilstoši šā gada martā pieņemtajiem ES plāniem.

Vizītes laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās SIA “Sakret” rūpnīcas atklāšanā Paidē, kas ir pirmā Latvijas investīcija Igaunijas rūpniecībā un kuras apjoms ir gandrīz 4 miljoni latu.

Aigars Kalvītis novēlēja SIA “Sakret” vadībai strauju uzņēmuma attīstību un sekmīgu biznesa plāna izpildi. Ministru prezidents izteica cerību, ka ražotnes atklāšana Igaunijā nozīmēs tirgus paplašināšanu ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā un NVS valstīs.

Valdības vadītājs mudināja Latvijas uzņēmējus sekot SIA “Sakret” paraugam un plānot Latvijas investīcijas Igaunijā, Lietuvā, Skandināvijā un citās ES valstīs. Viņš atzina, ka “investīcijas ārpus Latvijas liecina par mūsu spēju būt sekmīgiem globālajā konkurencē, kurā noteikti ir vieta arī Latvijas vārdam, Latvijas uzņēmējiem un Latvijas zīmoliem”.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!