• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2007., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu metodiku darbaspēka pieprasījuma un piedāvājuma prognozēšanai

Vēl šajā numurā

17.07.2007., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”

 

JV29VAKS.JPG (23114 bytes)Andrejs Voroncovs. “Kad atlīdzības apmēru nosaka tiesa” 

“Arvien pieaug to prasību skaits, kur nemantisku labumu vai tiesību aizskāruma rezultātā cietušie saskaņā ar likumu lūdz noteikt atlīdzību pēc tiesas ieskata. Šī tendence ir saistāma ar sabiedrības tiesiskās apziņas celšanos un to, ka personas pilnīgāk apzinās savas ar likumu aizsargātās tiesības. Tāpat taisnīgas atlīdzības noteikšana, kā arī vienveidīgas prakses nodrošināšana šajās lietās ir sevišķi nozīmīga, jo sabiedrībai un valstij ir īpaša konstitucionālā interese par nemantisku labumu un tiesību aizsardzību.”

 

Artūrs Zvejsalnieks. “Par Krimināllikuma 191.panta piemērošanu” 

“Krimināllikuma 191.pantā paredzēta atbildība par muitošanai pakļauto preču glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizāciju Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas. Praksē ir ieviesies princips, ka par šajā pantā paredzēto noziedzīgo priekšmetu ir uzskatāmas preces, kas Latvijā ievestas kontrabandas ceļā. Šāds uzskats pausts arī Krimināllikuma komentāros.”

 

Antons Lazdāns. “Promesoša darbinieka aizstāšana” 

“Darbinieks un darba devējs par veicamā darba apmēru vienojas, noslēdzot darba līgumu. Tajā puses var vienoties par papildu darba pildīšanu, kā arī par nosacījumiem, ka cita darbinieka prombūtnes gadījumā (atvaļinājuma, slimības laikā u.c.) darbinieks pildīs prombūtnē esošā darbinieka pienākumus par nolīgto piemaksas apmēru. Var arī vienoties, ka darbinieks cita darbinieka darba pienākumus īslaicīgas prombūtnes laikā pildīs bez papildu piemaksas. Tas galvenokārt notiek gadījumos, kad jau par pamatdarbu tiek noteikta atbilstoša samaksa.”

 

Baiba Rudevska. “Procesuālā likuma intertemporālā piemērošana administratīvajā un civilprocesā” (III) 

“Šīs rakstu sērijas trešajā daļā apskatīsim trīs galvenos procesuālo likumu intertemporālās piemērošanas principus to miera stāvoklī: 1) principu “likumam nav atpakaļejoša spēka”, 2) jaunā likuma tūlītējās piemērošanas principu un 3) vecā likuma izdzīvošanas principu. Tiks aplūkots šo principu jēdziens un saturs, neiedziļinoties to praktiskās piemērošanas niansēs un problēmās.”

 

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!