• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2007., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Portugālē

Vēl šajā numurā

13.07.2007., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam ASV

 

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers 11.jūlijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Amerikas Savienotajās Valstīs Andrejam Pildegovičam.

Prezidents atzīmēja teicamās attiecības, kādas ir izveidotas starp Latviju un ASV, uzteica aktīvo un regulāro dialogu abu valstu amatpersonu starpā un aicināja vēstnieku pielikt visas pūles, lai šī pozitīvā attīstība turpinātos. Jāuzsver, ka ASV ir Latvijas stratēģiskā partnere un sabiedrotā. 28.jūlijā apritēs 85 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un ASV.

Valdis Zatlers īpaši ieteica veicināt valstu ekonomisko sadarbību, ASV investīciju piesaisti, kā arī aktīvi strādāt, lai panāktu bezvīzu režīmu ar Amerikas Savienotajām Valstīm.

Latvijas Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību atbalstīt mūsu tautiešus ASV, kā arī attīstīt sadarbību starp abu valstu mācību iestādēm. Tika pārrunāta prezidenta vizīte Ņujorkā un dalība ANO Ģenerālajā asamblejā septembrī.

Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs pateicās prezidentam par izrādīto uzticību, kļūstot vēstniekam ASV, un solīja strādāt pēc labākās sirdsapziņas, lai stiprinātu saites starp Latviju un ASV.

Andrejs Pildegovičs vēstnieka pienākumus sāks pildīt jūlija beigās. Iepriekš viņš vadījis Valsts prezidenta kanceleju, bijis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ārpolitikas padomnieks, Ārlietu ministrijas preses sekretārs. A.Pildegovičs ārlietu dienestā ir kopš 1994.gada. Iepriekšējais Latvijas vēstnieks ASV Māris Riekstiņš vada Ministru prezidenta biroju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!