• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba vizīti Igaunijas Republikā 2007.gada 12.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2007., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta padomniekiem juridiskajos un likumdošanas jautājumos

Vēl šajā numurā

13.07.2007., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba vizīti Igaunijas Republikā 2007.gada 12.jūlijā

 

01.JPG (11972 bytes)
Vakar, 12.jūlijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēlā no labās) bija devies darba vizītē uz Igauniju, kur tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.
Šodien Valsts prezidents darba vizītes ietvaros atradīsies Lietuvā un tiksies ar Lietuvas prezidentu Valdu Adamku un citiem kaimiņu valsts vadītājiem
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

 

Tiekoties ar Igaunijas prezidentu

Vakar, tiekoties Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Igaunijas Republikas prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam, lielākā uzmanība sarunās tika veltīta enerģētikas jautājumiem.

Pēc tikšanās abu valstu prezidenti norādīja: ja rodas problēmas ar jaunās atomelektrostacijas būvi Lietuvā, abu valstu energokompānijām – “Latvenergo” un “Esti Energie” – būtu jāpārdomā iespējamie alternatīvie elektroenerģijas piegādes veidi.

Tāpat prezidentu tikšanās laikā tika pārrunātas Šengenas līguma perspektīvas un pilnīga atteikšanās no robežšķērsošanas punktiem jau tuvākajā nākotnē, kā arī ar to saistītā nepieciešamība pēc ciešākas abu valstu tiesībaizsardzības iestāžu sadarbības cīņā ar pārrobežu noziedzību.

Liela uzmanība sarunās tāpat tika pievērsta tā sauktajam datorterorismam un citu veidu datornoziegumiem. T.H.Ilvess aicināja Latviju atbalstīt ziemeļu kaimiņu iniciatīvu izveidot Eiropas centru cīņai pret datorterorismu.

 

Tiekoties ar Igaunijas premjerministru

Uzturoties vizītē Igaunijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās arī ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu. Arī šīs sarunas centrālais jautājums bija Baltijas valstu enerģētiskā neatkarība, abu valstu ekonomiskā sadarbība investīciju jomā, kā arī attiecības ar Krieviju. 

02.JPG (16202 bytes)
Vakar, 12.jūlijā, darba vizītes laikā Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!