• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar ES valstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2007., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 10.jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

12.07.2007., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar ES valstu vēstniekiem

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 11.jūlijā tikās ar Portugāles vēstnieku Latvijā Žoau Luišu Nizu Piņeiru un citiem ES dalībvalstu vēstniekiem, lai pārrunātu Portugāles prezidentūras Eiropas Savienības prioritātes un ārpolitikas aktualitātes Latvijā.

Sanāksmes dalībnieki atzina, ka Portugāles ES prezidentūras laikā juridiski jānoformē Vācijas ES prezidentūras laikā panāktā vienošanās par Reformu līgumu. Ārlietu ministrs izteica cerību, ka 21. un 22.jūnijā Eiropadomē apstiprinātais mandāts netiks atvērts jaunām diskusijām, lai jaunā līguma ratifikācija varētu notikt līdz 2009.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Ārlietu ministrs atzina, ka viens no tuvākā laika svarīgākajiem jautājumiem būs Kosovas statuss. Viņš uzsvēra, ka Latvija iestājas par vienotu Eiropas Savienības pozīciju un koordinētu sadarbību ar partneriem. Tāpat jāturpina darbs pie kopīgas Eiropas Savienības Enerģētikas politikas izstrādes, tai skaitā attiecībās ar trešajām valstīm, kā arī Eiropas kaimiņu politikas stiprināšanas pasākumi.

Ārlietu ministrs vēstniekus informēja par jauno Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru un viņa pirmajām ārvalstu vizītēm uz Igauniju un Lietuvu. Artis Pabriks stāstīja par rudenī ieplānoto tikšanos Baltijas un Beniluksa valstu ārlietu ministriem un konferenci par Eiropas kaimiņu politiku, kas notiks 23.novembrī Rīgā.

Portugāle ir prezidējošā valsts Eiropas Savienībā no šā gada jūlija līdz nākamā gada sākumam.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!