• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Lai jūsu darbam ir svētība - tad tā būs mums visiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Lai jūsu darbam ir svētība — tad tā būs mums visiem"

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

S2.JPG (21174 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sveic konkursa "Sējējs — 99" laureātus

Uzruna visas valsts konkursa "Sējējs–99" noslēgumā Nacionālajā teātrī 1999.gada 26.novembrī

Augsti godātais ministra kungs! Konkursa rīkotāji, žūrija, dāmas un kungi!

Man ir liels prieks, ka šajā skaistajā vakarā pelnītu atzinību saņems ļaudis, kas tik daudz ir ieguldījuši mūsu lauku dzīves atdzimšanā un attīstībā.

Pēc pusgadsimta, kas pavadīts zemes kolektivizācijā un kolhozu darbā, ir bijis grūti atgriezties pie privātā uzņēmuma, pie privātās darbības. Kā visi zinām, šī pāreja ir bijusi Latvijai smaga, tā daudziem ir nesusi zaudējumus, daudziem tā ir nozīmējusi pienākumu zaudēšanu, viņu dzīves apstākļu pasliktināšanos. Bet mēs zinām arī, ka atpakaļceļa nav un ka kolektīvai lauku apstrādāšanai tomēr nebija īstas nākotnes.

Mums ir jāspēj pielāgoties privātā īpašuma apstākļiem, brīvā tirgus apstākļiem, mums ir jāspēj pielāgoties modernās pasaules konkurētapstākļiem. Mūsu senči bija zemnieku ļaudis, tādi bija mums visiem vai nu tuvākā, vai tālākā pagātnē. Senāk sev iztiku nopelnīt varēja ar zemes gabalu, ja tev bija tiešām spēja iemācīties senču tikumus, bet, galvenais, fiziskā izturība un spēja darīt to, ko lauku dzīve un darbs no tevis prasa.

Mūsu dienās blakus tam, kas mūsu senčiem bija jāmāk, lauku attīstībai ir vajadzīgi tādi ļaudis, kas reizē māk būt biznesmeņi, kas spēj būt tehnoloģijas lietotāji, kas spēj arī radoši domāt, lai attīstītu tādas nozares un tādus produktus, kādu varbūt vēl nekur pasaulē nav, kas spēj atrast saviem produktiem tādas patērētāju nišas, kas vēl nav aizpildītas. Es apsveicu tamdēļ gan Zemkopības, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par to plašo spektru, par kuru tiek atalgoti sasniegumi, jo mūsu dienās ir svarīga ne tikai lauksaimniecība kā ražošana, bet arī zinātnes un tehnoloģijas attīstība, arī vides sakārtotība, arī politiskais klimats, kurā zemniekam ir jādarbojas.

Es apsveicu visus tos, kas ir gan tikuši izvirzīti šajā konkursā kā dalībnieki, gan tos, kas beigās ir iekļuvuši tā uzvarētājos. Es novēlu visiem, lai jums ir spēks darīt to darbu, ko jūs darāt. Turpiniet darīt to izturības, radošās izdomas un galvenokārt izcilības zīmē. Latvijai ir nepieciešami izcili cilvēki, jūs tādi esat, lai jūsu darbam ir svētība, tad tā būs mums visiem. Apsveicu jūs visus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!