• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanas iecirkņu pieejamību vēlētājiem ar īpašām vajadzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2007., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātu ieceļošanu Peru bez vīzām

Vēl šajā numurā

06.07.2007., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanas iecirkņu pieejamību vēlētājiem ar īpašām vajadzībām

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir apzinājusi vēlēšanu iecirkņus, kuri ir pieejami vēlētājiem ar kustību traucējumiem. Pavisam Latvijā vēlētājiem ar kustību traucējumiem ir pieejama viena trešā daļa jeb 296 no 954 vēlēšanu iecirkņiem.

Vislabākā situācija ir Jūrmalā un Ventspilī, kā arī Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Limbažu, Saldus un Valkas rajonā, kuros apmēram puse vēlēšanu iecirkņu ir pieejama vēlētājiem ar kustību traucējumiem.

Rīgā vēlētājiem ar kustību traucējumiem ir pieejami 15 procenti jeb 24 no 158 vēlēšanu iecirkņiem, savukārt Ventspils rajonā nav neviena vēlēšanu iecirkņa, kas būtu pilnībā pieejams.

Informācija par vēlētājiem ar kustību traucējumiem pieejamajiem vēlēšanu iecirkņiem ir publicēta Centrālās vēlēšanu komisijas interneta mājaslapā www.cvk.lv, kā arī šādas uzziņas sniedz Centrālās vēlēšanu komisijas diennakts informatīvais tālrunis 7049999.

Vienlaikus Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, ka 7.jūlija tautas nobalsošanā vēlētāji balsošanai var izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirkni Latvijā vai ārvalstīs.

Tāpat vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, līdz 7.jūlijam var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!