• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot ārlietu ministra pateicības vēstuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2007., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.07.2007., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot ārlietu ministra pateicības vēstuli

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 4.jūlijā nosūtījis pateicības vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai par ieguldījumu Latvijas ārpolitikas veidošanā un īstenošanā pēdējo astoņu gadu laikā. 

“Ārlietu ministrija ir vienota uzskatā, ka Jums ir bijusi neatsverama loma Latvijas valsts pārstāvēšanā ārvalstīs. Jūsu oratores dotības, pasaules lielo valodu zināšanas, inteliģence un spēja nodibināt kontaktus ir bijis palīgs gan Latvijas tēla veidošanā, gan ārpolitisko mērķu īstenošanā. Tāpat, manuprāt, būtiska ir bijusi Jūsu ietekme uz Latvijas iekšpolitiskajiem procesiem. Domāju, nevienam nevarētu būt šaubu, ka savā darbībā esat rīkojusies saskaņā ar savu morālo pārliecību un sirdsapziņu. Tas ir arī labs piemērs ikvienam politiķim, jo, kā savulaik izteicās Indijas politiķis un domātājs Mahatma Gandijs: “Vislabākā politika ir pareiza rīcība.”

Lai gan Latvijas ārpolitikas stratēģiskie virzieni tika izvēlēti jau deviņdesmito gadu sākumā, tieši Jūsu pilnvaru laikā mums visiem kopīgi izdevās, ļaujiet man sacīt, spoži pielikt punktu savulaik iezīmētajam ceļam uz iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Punkts gan visdrīzāk būtu jānosauc par komatu vai semikolu, jo ārpolitika, protams, ir process, kas nekad nebeidzas. Tādēļ gribētu Jūs aicināt arī turpmāk izmantot prezidentūras laikā iegūtos kontaktus un prasmes, lai nestu mūsu valsts vārdu pasaulē un pārstāvētu to labāko, kas Latvijai piemīt! Ļaujiet man vēlreiz apliecināt visdziļāko cieņu un Ārlietu ministrijas gatavību sadarboties ar Jums šajā procesā!” vēstulē raksta ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!