• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrijas 2007. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 33 "Latvijas Republikas aizsardzības ministra apbalvojuma - piemiņas medaļas "NATO SAMITS 2006" - nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2007., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministra pavēle Nr.180

Par apbalvojuma dibināšanu

Vēl šajā numurā

04.07.2007., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizsardzības ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 21.06.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizēts 05.07.2007., Latvijas Vēstnesis Nr.107 (3683)

Aizsardzības ministrijas noteikumi Nr.33–NOT

Rīgā 2007.gada 21.jūnijā

Latvijas Republikas aizsardzības ministra apbalvojuma – piemiņas medaļas “NATO SAMITS 2006” – nolikums

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.novembra noteikumu Nr.957
“Kārtībā, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi” 8.punktu

 

I. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1. Šie noteikumi nosaka Latvijas Republikas aizsardzības ministra apbalvojuma – piemiņas medaļas “NATO SAMITS 2006” (turpmāk tekstā – Piemiņas medaļa) – izskatu un aprakstu, piešķiršanas kārtību, apbalvojuma apliecinošo dokumentu, apbalvojuma nēsāšanas kārtību, tā pasūtīšanas un izgatavošanas kārtību.

2. Piemiņas medaļa “NATO SAMITS 2006” ir Latvijas Republikas aizsardzības ministra vienreizējs apbalvojums. Piemiņas medaļa dibināta sakarā ar sekmīgu NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes norisi Rīgā 2006. gadā.

3. Piemiņas medaļu piešķir kā atzinības apliecinājumu par sekmīgu NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes norisi Rīgā.

II. APBALVOJUMA IZSKATS UN APRAKSTS

4. Piemiņas medaļa ir veidota no tombaka, apaļas formas, diametrā 38 mm, biezums 3 mm.

5. Piemiņas medaļas aversā ir reljefā attēlota NATO simbolizējoša četrstaru zvaigzne, uzraksti SAMITS, SUMMIT un SOMMET, Latvijas valsts karogs, Vecrīgas panorāma un gada skaitlis 2006 (1.pielikums).

6. Piemiņas medaļas reversā vidū līmeniski uzraksts “AIZSARDZĪBAS MINISTRA APBALVOJUMS”. Piemiņas medaļa ir numurēta (1.pielikums).

7. Piemiņas medaļa ir iekārta 32 mm platā un 50 mm garā lentē. Lentes pamatā ir 7 mm plata josla tumši zilā krāsā, kas simbolizē NATO karoga krāsu, un 7 mm plata josla gaiši zilā krāsā, kas simbolizē Rīgas pilsētas karoga krāsu, un lentes vidū tās sadala josla Latvijas Republikas karoga krāsās, platums 18 mm.

8. Lentes atgriezums ir 32 mm plats un 10 mm augsts.

III. APBALVOJUMA PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

9. Kandidatūras apbalvošanai ar Piemiņas medaļu iesaka un ieteikuma dokumentus apbalvojumu izskatīšanas komisijai iesniedz Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris. Tiesības ieteikt apbalvošanai ar Piemiņas medaļu ir arī citu valsts institūciju un sabiedrisko organizāciju, kā arī ārvalstu institūciju un sabiedrisko organizāciju vadītājiem.

10. Kandidatūras Piemiņas medaļas piešķiršanai izskata un aizsardzības ministram iesniedz ar ministra pavēli apstiprināta Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas apbalvojumu izskatīšanas komisija. Komisija izvērtē kandidatūru ieguldījumu NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizēšanā un norisē Rīgā 2006.gadā.

11. Piemiņas medaļu piešķir aizsardzības ministrs, izdodot par to pavēli. Aizsardzības ministrs ir tiesīgs apbalvot personas bez saskaņošanas ar komisiju.

12. Piemiņas medaļu nevar piešķirt personai, kura izcieš sodu vai ir bijusi notiesāta par tīšu noziedzīgu nodarījumu un kuras sodāmība nav dzēsta.

13. Piemiņas medaļu personai piešķir tikai vienu reizi.

14. Piemiņas medaļas piešķiršana personai nerada nekādas priekšrocības.

IV. APBALVOJUMA APLIECINOŠS DOKUMENTS UN APBALVOJUMA NĒSĀŠANAS KĀRTĪBA

15. Tiesības nēsāt Piemiņas medaļu apstiprina aizsardzības ministra parakstīta, ar Aizsardzības ministrijas ģerboņa zīmogu apzīmogota un identiski piemiņas medaļas numuram numurēta apliecība, izgatavota A4 formātā (pielikums Nr.2). Apbalvojums tiek reģistrēts Aizsardzības ministrijas Personāla nodaļā.

16. Piemiņas medaļa nēsājama aiz valsts apbalvojumiem un aizsardzības ministra apbalvojumiem saskaņā ar Aizsardzības ministrijas 2006.gada 2.jūnija noteikumu Nr.11-NOT “Karavīru apbalvošanas reglaments” prasībām. Militārpersonas ikdienā pie formas tērpa nēsā lentes atgriezumu.

V. APBALVOJUMA PASŪTĪŠANAS UN IZGATAVOŠANAS TIESĪBAS

17. Piemiņas medaļas pasūtīšanas tiesības pieder tikai Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijai.

18. Izdevumus par Piemiņas medaļas un apliecības izgatavošanu sedz Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

VI. PĀREJAS NOTEIKUMS

19. Dokumentus personas apbalvošanai ar piemiņas medaļu apbalvojumu izskatīšanas komisijai var iesniegt divu mēnešu laikā pēc lēmuma un nolikuma publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Aizsardzības ministrs A.Slakteris


 

 

Pielikums Nr.1

Aizsardzības ministrijas

2007.gada 21.jūnija noteikumiem Nr.33–NOT

LR aizsardzības ministra piemiņas medaļa “NATO SAMITS 2006”

01.JPG (41911 bytes)

Autors: G.Rusiņš

Pielikums Nr.2

Aizsardzības ministrijas

2007.gada 21.jūnija noteikumiem Nr.33–NOT

02.JPG (132401 bytes)

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!