• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ASV Augstākās tiesas tiesnesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ASV Augstākās tiesas tiesnesi

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 2.jūlijā Rīgas pilī tikās ar ASV Augstākās tiesas tiesnesi Semjuelu Alito un apspriedās par sadarbību starp Latviju un ASV tieslietu jomā.

Prezidente atzinīgi novērtēja abu valstu ieinteresētību turpināt pieredzes apmaiņu par dažādiem ar tieslietu sistēmu saistītiem jautājumiem, kā arī izteica pateicību Amerikas Savienotajām Valstīm par sniegto atbalstu Latvijas tiesnešu izglītības centram, kā arī citiem projektiem, kas bijuši saistīti ar demokratizācijas un tieslietu stiprināšanu, kas īpaši būtiski bija pēc neatkarības atjaunošanas.

Abas puses pārrunāja valstu pieredzi cīņā ar korupciju, sodu politikas jautājumus vardarbības gadījumos pret bērniem, kā arī attiecībā uz narkotiku tirgošanu.

Prezidente uzsvēra, ka savas prezidentūras laikā neatslābstoši ir strādājusi pie tieslietu sistēmas stiprināšanas, sarunās ar tiesu varas pārstāvjiem, amatpersonām un medijiem runājot gan par nepilngadīgo ieslodzījuma apstākļiem pirmstiesas laikā, gan par tiesnešu kvalifikāciju un izglītību, cīņu ar korupciju u.c.

V.Vīķe-Freiberga un S.Alito atzinīgi novērtēja Rīgā notiekošo konferenci “Tiesu ētika, reforma un atklātums”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!